23/08/2013

Waarom een responsive
design?

Voordat smartphones een belangrijk deel van het internetverkeer waren, hadden designers maar één doel voor ogen: een website maken voor een desktop computer.

Maar een website bekijken op een smartphone of een tablet is anders. De ervaring die er op een desktop geboden werd, komt hier niet op over. Op een desktop is bijvoorbeeld Flash beschikbaar, wordt er een muis gebruikt en is de resolutie vele malen groter.

MAAR WAT IS RESPONSIVE WEB DESIGN?

Een Responsive Design zorgt ervoor dat een website zich aanpast aan het apparaat waar het op bekeken wordt. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om een ander menu te tonen op een smartphone, en een groot menu op een desktop. Een goed voorbeeld hiervan is onze website. Wanneer het grote menu niet meer past, wordt deze vervangen door een menu dat uitklapt.

TIJD & KOSTEN

Hoewel het langer duurt om een Responsive Web Design te bouwen ten opzichte van een conventionele website, kost het minder dan het kopiëren van een bestaande website en hier een mobiel design voor te maken. Tevens is het ook niet meer nodig om twee verschillende websites te beheren en in de lucht te houden, zoals een “desktop” en een “mobiele” versie. Hierdoor zijn de initiële kosten hoger, maar is het uiteindelijk goedkoper om voor een Responsive website te kiezen.

HOE DENKT GOOGLE HIEROVER?

Google heeft een reeks aanbevelingen opgesteld met betrekking tot Responsive Web Design, deze zijn hier te lezen.

WILT U OOK EEN EEN RESPONSIVE WEBSITE OF BENT U GE√ŹNTERESSEERD?

Neem dan contact met ons op.

Meer weten over responsive design?

Vraag het Sander