Additive Industries

Additive Industries

Additive Industries is een fabrikant van 3D-metaalprinters gericht op veeleisende industriële markten; zoals de lucht- en ruimtevaart, auto’s en energie. Het bedrijf is in 2012 opgericht in de Brainport-regio, Eindhoven. Het is ’s werelds eerste fabrikant van apparatuur voor industriële additieve productiesystemen voor metaal.

1e industriële 3D-printer ter wereld 1e industriële 3D-printer ter wereld
Opdrachtgevers: F1 Team Alfa Romeo, APWorks (Airbus) en Volkswagen Group Opdrachtgevers: F1 Team Alfa Romeo, APWorks (Airbus) en Volkswagen Group
Samenwerking sinds 2013 Samenwerking sinds 2013

De vraag

Ontwikkel een webbased platform voor de ondersteuning van het 3D-metaalprintproces zodat het op industriële schaal kan worden ingezet.

De aanpak

Laméco en Additive Industries hebben intensief samengewerkt om het Additive World Platform te ontwikkelen. Een schaalbaar en cloudbased platform met extreem veel data-verwerking en -analyses.

Het resultaat

  • Realtime data en informatie voor wereldwijde monitoring en aansturing
  • Schaalbaar platform
  • Unieke positionering voor Additive Industries

Additive World platform

Additive Industries ontwikkelde de eerste geautomatiseerde modulaire 3D-serieprinter voor metalen onderdelen. Door deze MetalFAB1 naadloos aan te sluiten op een platform dat het printproces ondersteunt, kan 3D-metaalprinten op industriële schaal worden ingezet. De uitdaging hierin was dat dit proces zelf ook nog geoptimaliseerd werd terwijl we het platform al aan het realiseren waren.

Screen shot 2017 08 18 at 085520
Screen shot 2017 08 18 at 085520

Het proces van 3D-printen

Het Additive World Platform ondersteunt de gebruiker in het gehele proces van 3D-printen; van het samenstellen van de gewenste onderdelen tot het analyseren van de uiteindelijke print. Daarnaast werkt de printer van Additive Industries zelf, volledig geïntegreerd in het systeem om zo het hele proces inclusief de status van de printer vanaf afstand aan te kunnen sturen. Aan de realisatie van dit platform is een langdurige intensieve samenwerking voorafgegaan.

Screen shot 2017 08 18 at 085553
Screen shot 2017 08 18 at 085553

Schaalbare webapplicatie

Het Additive World Platform is een schaalbare webapplicatie; de printer is gekoppeld aan internet en communiceert door middel van een API-koppeling met het platform. Veel stappen zijn geautomatiseerd om het proces voor de gebruikers zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook kan er per stap een andere gebruiker verantwoordelijk zijn. Rapportages worden automatische gegenereerd en gecontroleerd.

Additive Industries machines

My Additive World

Om een nog hoger serviceniveau te kunnen faciliteren hebben we bij Laméco nog een tweede platform ontwikkeld: 'My Additive World'. Op dit platform kunnen klantspecifieke bestanden worden gedownload, FAQ, issues en een wiki worden ingezien. Daarnaast kunnen snel reserveonderdelen worden besteld.

Het platform bevat gebruikerspecifieke, beveiligde content. Elke gebruiker van iedere klant heeft slechts toegang tot een voor hem of haar beschikbaar deel van het platform. Koppelingen naar de issuetracker en intergratie met een wiki-platform.

Additive Industries My Additive World platform door Laméco
Bekijk de website
Additive Industries My Additive World platform door Laméco
Additiveindustries.com

Naast beide platforms hebben we ook de website van Additive Industries ontwikkeld. Deze heeft een intergratie met de platformen. Hierdoor geeft een CMS dat net iets meer kan dan de standaardopties, de voorkeur. We hebben gekozen voor een website in Kunstmaan; een CMS dat perfect werkt op het Symfony-platform waarin de platformen ontwikkeld zijn.

Bekijk de website
Additive Industries website door Laméco