Dit zijn de 3 grootste kansen voor bedrijven om te digitaliseren

20 juli 2023 Digitaal doen
Dit zijn de 3 grootste kansen voor bedrijven om te digitaliseren

Digitale transformatie speelt een cruciale rol bij groei en concurrentievoordeel. Voor B2B bedrijven zijn API's, AI (zoals ChatGPT) en klant/mijn omgevingen de drie beste instrumenten om te digitaliseren.

1. API's - Vereenvoudigde Integratie voor Efficiëntie

Wij houden ervan! Koppelen! Maar even serieus.. want Application Programming Interfaces (API's) hebben de manier waarop B2B bedrijven hun systemen en diensten verbinden getransformeerd. Door API's te implementeren, kunnen bedrijven gemakkelijk verschillende applicaties en platforms integreren, waardoor gegevensuitwisseling en procesautomatisering worden verbeterd.

Bijvoorbeeld een B2B klantenportaal dat API's gebruikt om automatisch bestelgegevens door te sturen naar het voorraadsysteem van de leverancier. Hierdoor worden bestellingen naadloos verwerkt en wordt de kans op fouten geminimaliseerd, wat leidt tot een gestroomlijnde supply chain en (belangrijk) tevreden klanten.

2. AI (ChatGPT) - Verbeterde B2B Klantenservice

Artificial Intelligence (AI) heeft een enorme impact gehad op klantenservice voor B2B bedrijven. Met AI-gestuurde oplossingen zoals ChatGPT kunnen bedrijven gepersonaliseerde ondersteuning bieden aan hun klanten, waar en wanneer dan ook. Dit resulteert in snellere responstijden en verbeterde klanttevredenheid.

Voorbeeld? Wij hebben AI geïntegreerd in onze servicedesk, zo kunnen we real-time ondersteuning te bieden aan mensen die vragen hebben. Komt de AI er niet uit, dan wordt een medewerker ingelicht. Hierdoor kunnen we ongeveer 40% van de problemen direct oplossen.

3. Klant/Mijn Omgevingen - Verhoogde Klantbetrokkenheid en Loyaliteit

Het creëren van klant/mijn omgevingen biedt B2B bedrijven de mogelijkheid om hun klanten een op maat gemaakte digitale ruimte te bieden. In deze omgevingen kunnen klanten hun aankoopgeschiedenis, facturen en contracten beheren, wat resulteert in een verhoogde klantbetrokkenheid en loyaliteit. Maar ook meer up- en cross-selling. Het wordt een stuk eenvoudiger om bestellingen te plaatsen.

Klaar om jouw bedrijf naar de digitale Champions League te brengen?

Bij Laméco begrijpen we dat elke B2B onderneming uniek is, en we zijn er om je te helpen bij het vinden van de perfecte digitale oplossingen die bij jouw bedrijf passen.

Start vandaag je digitalisering!

Laméco kantoor Eindhoven F1 simulator