MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus b.v. is de Nederlandse importeur van MAN bedrijfswagens, trucks en bussen. MAN Truck & Bus is een dochteronderneming van Pon, Nederlands grootste onderneming in de automotivebranche.

Meest betrouwbare truck ter wereld Meest betrouwbare truck ter wereld
Omzet 2019: 12,7 miljard Omzet 2019: 12,7 miljard
Samenwerking sinds 2012 Samenwerking sinds 2012

De vraag

MAN Truck & Bus heeft een groot aanbod en daarom te maken met veel doelgroepen. Ze vroegen zich af hoe ze daarvoor alle onlinekansen kunnen benutten.

De aanpak

Sinds 2012 werkt MAN al samen met ons voor onlinesucces. We hebben onder andere een MAN-Actueelwebsite ontwikkeld om ervoor te zorgen dat MAN haar zoekmachine optimalisatie strategie optimaal kan inzetten. Daarnaast hebben we alle dealerwebsites ontwikkeld en helpen we MAN met zoekmachine adverteren.

Het resultaat

  • Jaarlijkse verdubbeling in bezoekers, leads en sales
"Onze vaste contactpersoon voelt aan wat wij als klant willen, denkt mee en komt met goede ideeën. Laméco pakt projecten op voor ons en onze MAN-dealers en communiceert goed over de status hiervan."
Yvonne Hey  / Marketing en Communicatie bij MAN Truck & Bus
Yvonne Hey
MAN Truck & Bus man-nederland.nl website door Laméco
MAN Truck & Bus man-nederland.nl website door Laméco

Man Actueel

Voor MAN hebben we een nieuws/blog-website ontwikkeld die ervoor zorgt dat we de juiste bezoekers aantrekken en de website kunnen optimaliseren voor de zoekmachines.

  • Overzicht van dealers met op maat gemaakte dealerlocator
  • Integratie met CRM-pakket met leads direct in SalesForce
Bekijk de website
MAN Truck & Bus dealer locator door Laméco
MAN Truck & Bus dealer locator door Laméco

Online marketing

Laméco helpt MAN om online voorop te blijven lopen. Dit doen we onder andere door de websites te optimaliseren voor de zoekmachines, gericht advertenties in te zetten en ander advies te geven op online gebied.

  • SEO-strategie met introductie van de MAN TGE
  • 20% meer bezoekers (2016/2017)

Websites MAN-dealers

Voor alle dealers van MAN hebben we losse websites gemaakt. Elke dealer kan dus een eigen website vullen met content naar keuze. Eenvoudig te beheren CMS, iedere dealer kan alles aanpassen

Bezoek de website van MAN Dealer Eindhoven
MAN dealer Den Engelsen website door Laméco

"De samenwerking met Laméco verloopt erg prettig. Onze vaste contactpersoon voelt aan wat wij als klant willen, denkt mee en komt met goede ideeën. De uitvoering en planning gaat altijd in overleg. Laméco pakt projecten op voor ons en onze MAN-dealers en communiceert goed over de status hiervan. Ook de helpdesk is zeer klantvriendelijk en houdt zich aan de afspraken."

- Yvonne Hey, Marketing en Communicatie bij MAN Truck & Bus