Joulz

Joulz

Joulz is dé expert in ontwerp, aanleg en beheer van (complexe) middenspanninginstallaties. Als gecertificeerd meetverantwoordelijke werken ze met de modernste technieken voor energie-installaties en infrastructuur.

50.000 energiemeters 50.000 energiemeters
150 medewerkers 150 medewerkers
'Energy-as-a-Service' 'Energy-as-a-Service'
Samenwerking sinds 2014 Samenwerking sinds 2014

De vraag

Drie toonaangevende spelers in de energiemarkt bundelen vanaf 1 februari 2017 hun krachten: Stedin Meetbedrijf, Stedin Infradiensten en Joulz Energy Solutions. Deze bedrijven gaan samen verder onder de naam Joulz. Een nieuwe naam betekent ook een nieuwe website. Door de lange, fijne samenwerking heeft Joulz deze vraag bij ons neergelegd.

De aanpak

Onze samenwerking is in 2014 gestart met het neerzetten van een online strategie voor Joulz. Dit hebben we doorvertaald in doelen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Naast de lopende strategie houden wij Joulz continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en voorzien wij hen van online marketing advies.

Het resultaat

 • Volledige integratie met selfservice-tools
 • Continue groei digitale leadgeneratie
 • Website die meegroeit bij overnames en nieuwe producten
"Wij zijn erg blij dat we een betrouwbare partner hebben gevonden die ons bijstaat op het gebied van online marketing."
Tia de Bruin  / Marketing & Communicatie bij Joulz
Tia de Bruin
JOULZ

Joulz.nl

Joulz loopt voorop als het gaat om infradiensten, meters en inzicht in verbruik. Samen zorgen we ervoor dat Joulz ook voorop blijft lopen op onlinegebied. De nieuwe website is hier “slechts” een onderdeel van. We hebben ervoor gezorgd dat de uitstraling gelijk is aan de huisstijl van Joulz. Daarnaast hebben we goed nagedacht over de structuur waardoor de website eenvoudig te bezoeken is en bezoekers snel de juiste informatie vinden.

 • Modern design volgens eigen huisstijl
 • Betere vindbaarheid
 • heldere menustructuur
Maatwerk website homepage Jouz.nl door Laméco
Bekijk de website
Maatwerk website homepage Jouz.nl door Laméco
Digitale leadgeneratie Joulz.nl online marketing door Laméco
Digitale leadgeneratie Joulz.nl online marketing door Laméco

Online marketing

Bij Laméco helpen we Joulz online succesvol te blijven door de website continu te verbeteren. Dit doen we op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, zoekmachine adverteren en conversieoptimalisatie. Daarnaast helpen we Joulz met periodieke marketingcampagnes zoals bijvoorbeeld bespaaracties van bestaande klanten.

 • Meer bezoekers en conversies
 • Eenvoudige zoekfunctie voor de bezoekers
Joulz partner manager tool door Laméco
Joulz partner manager tool door Laméco

Partnermanager

Gedurende onze samenwerking hebben we een partnermanager-tool ontwikkeld. Deze tool zorgt ervoor dat partners van Joulz eenvoudig zelf offertes kunnen aanmaken, inzien en versturen. Dankzij de kennis van Joulz hebben we deze tool helemaal op maat kunnen ontwikkelen binnen de bestaande bedrijfsprocessen. Joulz kan ook 24/7 inzien hoeveel offertes er uitstaan, getekend of geweigerd zijn.

 • Partners kunnen zelf offertes maken
 • Partnerafdeling kan zich richten op de core-business
Joulz mutatie formulier door Laméco
Joulz mutatie formulier door Laméco

Mutaties online

De klantenservice van Joulz krijgt tientallen mutaties per week binnen. Om dit proces te vereenvoudigen hebben we een slim mutatieformulier ontwikkeld. Door een koppeling met een ondertekentool kunnen mutaties direct ondertekend worden en zijn er geen handelingen meer nodig van Joulz zelf.

 • Minder telefoonverkeer voor de klantenservice
 • Snellere afhandeling van mutaties
Joulz interactieve gasmodule door Laméco
Joulz interactieve gasmodule door Laméco

Interactieve gasmodule

Om bestaande en nieuwe bezoekers beter van dienst te zijn hebben we bij Laméco samen met Joulz een interactieve gasmodule ontwikkeld. Doordat de bezoeker zijn of haar vermogen, netdruk en verbruik invoert, wordt er een advies gegeven over de welk type gasmeter het beste bij de situatie past. Op deze manier krijgt Joulz gerichtere aanvragen en wordt de bezoeker beter en sneller geholpen.

 • Koppeling met database met adviestabel
 • Real-time advies voor de bezoekers
Bekijk de gasmodule

"De samenwerking met Lameco verloopt, zoals we gewend zijn, vlot en voorspoedig. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en ze bieden de oplossing die het beste bij ons past. Samen bespreken we hoe er nog meer uit de website gehaald kan worden. Ze zijn proactief en altijd al een paar stappen verder dan dat wij zijn! Wij zijn erg blij dat we een betrouwbare partner hebben gevonden die ons bijstaat op het gebied van online marketing."

- Tia de Bruin, Marketing & Communicatie bij Joulz