Wat is Symfony?

Wanneer we een webapplicatie voor je ontwikkelen is de kans groot dat we het ontwikkelen in Symfony. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar systemen die volledig naar eigen wens opgezet kunnen worden en daarnaast gekoppeld worden met verschillende systemen.

Met Symfony kunnen eenvoudig applicaties worden gebouwd doordat verschillende elementen als basis dienen. Deze basis zorgt ervoor dat er minder herhalend werk hoeft plaats te vinden en wij sneller, en dus goedkoper, een volledig systeem of maatwerk systeem kunnen ontwikkelen.


Wat kunnen we realiseren met Symfony?

Of je nu een eenvoudige of juist uitgebreide website wenst of een maatwerk systeem met diverse koppelingen, met Symfony kunnen we dit allemaal realiseren.

Symfony wordt vaak ten onrechte vergeleken met een CMS (Content Management Systeem). Een CMS is bedoeld om de content van je website bij te houden en maakt in 90% van de gevallen gebruik van templates. Hierbij is het moeilijk om maatwerk te leveren omdat je moet werken volgens de restricties van een template. Bij Symfony is dit niet het geval. Dit framework is juist ontwikkeld om op eenvoudige wijze de verschillende elementen van een website te combineren (webshop/contact/blog), hierdoor is het een stuk makkelijker om maatwerk te leveren.

Voordelen symfony

Eenvoudig te koppelen


Doordat Symfony zoveel vrijheid biedt, kunnen we ook eenvoudig koppelingen maken tussen verschillende projecten. Stel je voor, je wil een website met vrij statische content waarbij je in de toekomst eventueel een koppeling wenst met het intranet of een module om klanten te beheren. Dankzij Symfony is dit allemaal te realiseren door het toevoegen van losse elementen aan een bestaand systeem. Hierdoor kunnen we een bestaand systeem verder uitbreiden en hoeven we niet van vooraf te beginnen met het ontwikkelen hiervan. Dat scheelt natuurlijk in ontwikkeltijd en bespaart de klant uiteindelijk geld!

De voordelen van Symfony op een rijtje

Wat zijn voor onze opdrachtgevers de belangrijkste redenen om te kiezen voor Symfony?

  1. 👮 Reputatie: Symfony heeft door de jaren heen veel developers en bedrijven weten te strikken om hun software te gebruiken. Er is dus een grote community en hierdoor is het ook makkelijker om projecten over te dragen aan andere developers. Je zit dus niet vast aan je ontwikkelaar.

  2. 🚀 Prestaties: Natuurlijk is het belangrijk dat een framework 'niet te groot' is voor wat je ermee doet. Hiermee bedoelen we dat veel functies vaak niet eens gebruikt worden. Symfony vangt dat goed af en is helemaal gebouwd om snel te kunnen presteren.

  3. 🔍 Informatie: Natuurlijk hebben we de allerbeste developers (én software tovenaars), maar we weten natuurlijk niet alles. We vinden het daarom belangrijk dat er genoeg te vinden is over de producten die we gebruiken. Bij Symfony zijn er genoeg bronnen te vinden zodat we altijd vooruit kunnen wanneer we ergens tegenaan lopen.

  4. 🧩 Modules: Symfony herbruikbaar en er zijn veel modules die wij kunnen en mogen (her)gebruiken. Dit zijn vaak modules die bij elk project terugkomen zoals een login-module of opslaan van afbeeldingen bijvoorbeeld. Dit scheelt weer in de ontwikkeltijd.

  5. 🙋‍♂️ Duidelijk: Wat voor ons heel belangrijk is, is dat een project makkelijk over te dragen is. Niet alleen naar collega's binnen Laméco maar indien nodig ook naar externe partijen. Hierdoor kunnen we projecten snel van elkaar overnemen en dat levert weer meer snelheid op binnen het project


Wil je weten of Symfony ook past bij jouw project? Of heb je een project in Symfony en wil je dat we er eens naar kijken?

Maak ook mijn project in Symfony