Berkvens Deursystemen

Berkvens Deursystemen

Berkvens is opgericht in 1933 en specialist in binnendeursystemen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Het middelgrote bedrijf is gevestigd in Someren. Het ontwerpt, ontwikkelt, verkoopt, produceert en monteert binnendeur-kozijncombinaties.

Familiebedrijf sinds 1933 (toen maakte Laméco nog sigaren) Familiebedrijf sinds 1933 (toen maakte Laméco nog sigaren)
9+ klantbeleving 9+ klantbeleving
Omzet 2019: 71 miljoen euro Omzet 2019: 71 miljoen euro
450 medewerkers 450 medewerkers
Samenwerking sinds 2014 Samenwerking sinds 2014

De vraag

Een website die voor de regelmatige bezoeker prettig werkt en een goede indruk achterlaat bij nieuwe bezoekers. Daarnaast moest deze gemakkelijk te beheren zijn door Berkvens.

De aanpak

De website is ontwikkeld via de Scrum-methode. Met een duidelijk productdoel is de eerste versie van de website tot stand gekomen. Daarna zijn er met meerdere sprints verbeterslagen toegepast.

Het resultaat

  • Volledige online aanwezigheid met verschillende webplatforms, shops en sites
  • Evolutie in de website maakt nieuwe website overbodig.
  • Bekijk de website
"We hebben in Laméco dus echt een betrouwbare partner gevonden die ons goed heeft geholpen bij het realiseren van een gebruiksvriendelijke website."
Marieke Heesakkers  / Marketing & Culture Manager bij Berkvens Deursystemen
Marieke Heesakkers

De vraag

"Hoe kunnen we de website zo bouwen, dat deze goed te beheren is door ons en goed te gebruiken door bezoekers?"
Met deze vraag kwam Marieke Heesakkers, marketingmanager van Berkvens, naar ons toe in 2015.
“We zijn onze zoektocht naar een nieuwe webbouwer begonnen in 2015. We waren niet tevreden met onze huidige website; deze was verouderd en niet gebruiksvriendelijk. Het was een eigen CMS en niet open source. Open source was dus een vereiste voor de nieuwe site. In de markt hoorden we goede verhalen over Laméco. Na de eerste kennismaking en het presenteren van de oplossing, merkten we meteen dat Laméco zeer betrokken is bij zijn opdrachtgevers. Ze denken echt in oplossingen. De keuze voor Laméco was toen snel gemaakt”.

Scrum sprint flow chart Laméco
Scrum sprint flow chart Laméco

De aanpak

Omdat we van tevoren wisten dat de website nooit 'af' zou zijn, hebben we ervoor gekozen om op basis van Scrum te werken. Wanneer je er echt een project van maakt dat van 0 tot 100 gaat, dan is de vraagstelling vaak halverwege alweer gewijzigd. Met Scrum is dat gelukkig geen probleem.

Hieronder omschrijft Marieke hoe ze bij Berkvens het project hebben ervaren.

“Bij de start van het traject is meteen duidelijk gemaakt wat er wel en niet bij hoorde. Tussendoor kwamen dingen naar voren die echt prioriteit hadden. Vanuit Laméco was er genoeg ruimte voor flexibiliteit dus die zaken hebben we meteen doorgevoerd. Door alle onvoorziene zaken is de originele deadline verplaatst. Maar dat kwam eigenlijk alleen door de extra wijzigingen die wij wilden.”

redesign berkvens.nl website door Laméco
redesign berkvens.nl website door Laméco
Redesign 2017

In 2017 is er weer een grote verbetering doorgevoerd. Samen met Berkvens hebben we gekeken naar een betere organische vindbaarheid en een logischere menustructuur. Hiervoor hebben we een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en een sitemap opgesteld.

“We wisten natuurlijk dat onze website nooit klaar is. Er is altijd verbetering mogelijk op het gebied van klantgerichtheid en gebruiksvriendelijkheid. Het was dan ook heel fijn dat Laméco zelf met het initiatief kwam om de website aan te passen om een betere indeling en structuur uit te zetten voor de bezoeker,” aldus Marieke.

De techniek

Omdat het voor Berkvens heel belangrijk is dat de website goed te beheren is, hebben we ervoor gekozen de website te bouwen in Kunstmaan. Dit open source CMS is modulair opgebouwd waardoor pagina’s gemakkelijk beheerd kunnen worden.

Berkvens deuren verdi

Het resultaat

“De website heeft als doel om informatief te zijn. Conversies zijn bij ons minder belangrijk," concludeert Marieke. "Wij vinden het belangrijk dat we een betrouwbare partner hebben die met ons meedenkt in verdieping en verbreding van de website. Door onze intensieve samenwerking is onder andere het ‘Werken bij’-gedeelte van de website verbeterd.”

Berkvens maatwerk website door Laméco
Bekijk de website
Berkvens maatwerk website door Laméco
Werken bij Berkvens website door Laméco
Werken bij Berkvens website door Laméco
Specifieke pagina's

Aangezien een aantal onderwerpen van Berkvens extra aandacht verdienen op de website, hebben we daar speciale pagina's voor ontwikkeld. De waarde van de items komt daarmee goed tot zijn recht en de website behoudt zijn logische structuur.

  • Goed personeel is belangrijk voor Berkvens en om dat aan te trekken hebben we een uitgebreid "Werken bij"-gedeelte opgezet.
  • Berkvens heeft de innovatieve plafondhoge deur 'Verdi' ontwikkeld. De campagnepagina die we hiervoor hebben gebouwd geeft een goed beeld van de eigenschappen en voordelen van deze deur.
  • Berkvens bestond in 2023 maar liefst 90 jaar en dat moest gevierd worden. De feestpagina met tijdlijn geeft een mooi overzicht vanaf de oprichting van Berkvens.