Berkvens Deursystemen

"Hoe kunnen we de website zo bouwen, dat deze goed te beheren is door ons en goed te gebruiken voor een bezoeker?"

De vraag

Een website die voor de regelmatige bezoeker prettig werkt en een goede indruk achterlaat bij nieuwe bezoekers. Daarnaast moest deze gemakkelijk te beheren zijn door Berkvens.

De aanpak

De website is tot stand gekomen middels de scrum methodiek. Met een duidelijk productdoel is de eerste versie van de website tot stand gekomen. Daarna zijn er met meerdere sprints verbeterslagen toegepast.

Het resultaat

  • Gemakkelijk beheerbaar, open source CMS
  • Intensieve samenwerking voor verbeteringen
  • Bekijk de website

De vraag

"Hoe kunnen we de website zo bouwen, dat deze goed te beheren is door ons en goed te gebruiken voor een bezoeker?"

Met deze vraag kwam Marieke Heesakkers, marketing manager van Berkvens, naar ons toe in 2015.

“We zijn onze zoektocht naar een nieuwe webbouwer begonnen in 2015. We waren niet tevreden met onze huidige website, deze was verouderd en niet gebruiksvriendelijk. Het was een eigen CMS en niet open source. Open source was dus een vereiste voor de nieuwe site.”

“In de markt hoorden we goede verhalen over Laméco. Na de eerste kennismaking en het presenteren van de oplossing, merkten we meteen dat Laméco zeer betrokken is bij haar opdrachtgevers. Ze denken echt in oplossingen. De keuze voor Laméco was toen snel gemaakt”.

De aanpak

Flexibele aanpak op basis van scrum

“Omdat we van tevoren wisten dat onze website nooit af zou zijn, hebben we ervoor gekozen om op basis van scrum te werken. Wanneer je er echt een project van maakt dat van 0 tot 100 gaat, dan is de vraagstelling vaak halverwege alweer gewijzigd. Bij scrum is dat gelukkig geen probleem.”

“Bij de start van het traject is meteen duidelijk gemaakt wat er wel en niet bij hoorde. Tussendoor kwamen wel dingen naar voren die echt prioriteit hadden. Vanuit Laméco was er genoeg ruimte voor flexibiliteit dus die zaken hebben we meteen doorgevoerd.”

“Door alle onvoorziene wijzigingen is de originele deadline verplaatst. Maar dat kwam eigenlijk alleen door de extra wijzigingen die wij wilden.”

Redesign in 2017

In 2017 is er weer een grote verbetering doorgevoerd. Samen met Berkvens hebben we gekeken naar een betere organische vindbaarheid en een logischere menustructuur. Hiervoor hebben we een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en een sitemap opgesteld.

“We wisten natuurlijk dat onze website nooit klaar is. Er is altijd verbetering mogelijk op het gebied van klantgerichtheid en gebruiksvriendelijkheid. Het was dan ook heel fijn dat Laméco zelf met het initiatief kwam om de website aan te passen om een betere indeling en structuur uit te zetten voor de bezoeker.”

De techniek

Omdat het voor Berkvens heel belangrijk is dat de website goed te beheren is, hebben we ervoor gekozen om de website te bouwen in Kunstmaan. Dit open source CMS is modulair opgebouwd waardoor pagina’s gemakkelijk beheerd kunnen worden.

Meer over Kunstmaan

Het resultaat

“De website heeft als doel om informatief te zijn. Conversies zijn bij ons minder belangrijk."

"Wij vinden het belangrijk dat we een betrouwbare partner hebben. Die met ons meedenkt in verdieping en verbreding van de website. Door onze intensieve samenwerking is o.a. het ‘Werken bij’ gedeelte van de website verbeterd.”

Werken bij

Goed personeel is belangrijk voor Berkvens en om dat aan te trekken hebben we een uitgebreid "Werken bij"-gedeelte opgezet. 

Bekijk de Werken bij-pagina

Verdi

Innovatief is Berkvens zeker. Dat blijkt ook wel uit de ontwikkeling van een plafondhoge deur Verdi. De campagnepagina die we hiervoor hebben gebouwd geeft een goed beeld van de eigenschappen en voordelen van deze deur.

Bekijk de Verdi-campagne

Berkvens 85 jaar

Berkvens bestaat in 2018 maar liefst 85 jaar en dat moet gevierd worden. De pagina met feestelijke tijdlijn geeft een mooi overzicht vanaf de oprichting van Berkvens.

Bekijk de feestpagina

Marieke Heesakkers
Marieke Heesakkers

Marketing Manager bij Berkvens Deursystemen

We hebben in Laméco dus echt een betrouwbare partner gevonden die ons goed heeft geholpen bij het realiseren van een gebruiksvriendelijke website! 

Meer weten over een maatwerk website?

Maatwerk websites