Het open-source CMS Kunstmaan

18 oktober 2017 Laatste update: 02 mei 2022 Zo werkt
Het open-source CMS Kunstmaan

We hebben al eerder in een blog uitgelegd welke CMS'en we gebruiken voor jouw website. Een van die systemen is Kunstmaan. We hebben natuurlijk al kort aangegeven wat Kunstmaan is en wat het verschil is met WordPress. Toch duiken we er graag dieper in om je een beter beeld te geven van het CMS waar we jouw website in bouwen.

Wat is Kunstmaan?

Kunstmaan is een contentmanagementsysteem, oftewel een CMS. Met dit systeem kan de inhoud, en vaak ook het uiterlijk, van een website beheerd worden zonder dat hier technische kennis voor nodig is. Door het regelmatig plaatsen van bijvoorbeeld nieuwsberichten of het aanpassen van teksten, blijft de website up-to-date en aantrekkelijk voor (terugkerende) bezoekers.

Het Kunstmaan-CMS wordt ontwikkeld door het gelijknamige internetbureau uit Leuven (België). Het bedrijf is in 1998 opgericht en telt inmiddels 70 werknemers verdeeld over 2 vestigingen. In 2011 is men gestart met het ontwikkelen van een CMS voor intern gebruik en sinds begin 2012 is het Kunstmaan-CMS openbaar gemaakt. Laméco maakt sinds 2013 actief en veelvuldig gebruik van het Kunstmaan-CMS.

Wil jij ook een website in het Kunstmaan-CMS?

Kies voor gebruiksvriendelijkheid en een open-source CMS. Laméco helpt je hier graag bij.

De kracht van Kunstmaan

Naast dat Kunstmaan een gebruiksvriendelijk systeem is, zijn er meerdere redenen waarom Laméco graag gebruikt van maakt van dit CMS.

 • Techniek
  Kunstmaan is ontwikkeld op basis van het bekende PHP framework 'Symfony'. Dit framework biedt een solide basis door gebruik van betrouwbare software. Met regelmatige updates en een grote community als achterban, zit het met kwaliteit, veiligheid en ondersteuning wel goed. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om de focus te leggen op het ontwikkelen van uitbreidingen en maatwerkoplossingen.
 • Open Source
  Sinds 2012 is het Kunstmaan CMS een open source systeem. Dat houdt in dat de broncode openbaar is voor iedereen en dat deze kan worden gebruikt en doorontwikkeld door andere ontwikkelaars. Hierdoor is een hechte community ontstaan die actief uitbreidingen en verbeteringen ontwikkelt.
 • Gebruiker
  Een uitgangspunt van de ontwikkelaars van Kunstmaan is dat iedereen dit CMS goed moet kunnen gebruiken, ongeacht zijn/haar technische kennis. Door gebruik te maken van eenvoudige structuren ligt de focus op de inhoud en het uiterlijk van de website. Functionaliteiten zoals het dupliceren van pagina’s of berichten en het direct bewerken van afbeeldingen in het CMS, zorgen voor vrijheid en een groot gebruiksgemak.
 • Mogelijkheden
  Gezien de grote vrijheid en flexibiliteit die het systeem biedt, is vrijwel alles op het gebied van websites mogelijk. Dit maakt het systeem geschikt voor het ontwikkelen van vele soorten maatwerksoftware zoals een landingspage of corporate website tot een uitgebreide website met koppelingen naar verschillende (externe) systemen.

Is een website gebouwd in het Kunstmaan-CMS interessant voor jouw bedrijf?

Zoals je ziet, zitten er behoorlijk wat voordelen aan een website gemaakt met het Kunstmaan-CMS. Als je meer informatie wilt, of vragen hebt over Kunstmaan-CMS voor jouw website, neem dan gerust contact met ons op.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met Martin!

Heb je vragen?

Stel ze gerust, Martin staat voor je klaar!

  Bel Martin
Martin Laméco
Of weet je het al zeker? Vraag een prijsopgave aan!
Gerelateerde artikelen