De vele voordelen van Craft CMS

Kies je voor Craft, dan kies je voor mogelijkheden. Craft is een CMS voor het bouwen van topkwaliteit websites. Bij Craft begin je met een basis die de inhoud voorop stelt. Het biedt een flexibele, op maat gemaakte ervaring voor ontwikkelaars en content schrijvers. Ideaal voor B2B-bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap.

Waarom onze opdrachtgevers kiezen voor Craft CMS? Nou, hierom:

👍🏼 Live preview

Bij Craft staat gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Van het navigeren door het dashboard, tot het beheren van content; er is overal aan de gebruikerservaring gedacht.

Ben je bezig met het bouwen van een pagina? Ook daar kan de gebruiksvriendelijkheid van Craft je bij helpen. Door gebruik te maken van de Live Preview functie, zie je hoe een pagina er uit komt te zien, nog voordat deze live staat.

Screenshot 2022 11 21 at 15 55 45

👍🏼 Volledige creatieve vrijheid 👩‍🎨

Jouw huisstijl en website is uniek en de onderdelen, de bouwblokken waaruit jouw website is opgebouwd, dus ook. Craft CMS geeft UI/UX designers de volledige vrijheid in hun ontwerp, waarna ieder onderdeel van het ontwerp door developers kan worden gebouwd.

Eenmaal gemaakt? Dan komt er geen designer of developer meer bij kijken. Met een paar klikken kies je welk blok op welke plek komt en stel je zelf de pagina dus volledig dynamisch en naar wens in, maar wel met behoudt van de stijl.

Entry type settings 3 7

👍🏼 Efficient en AVG-proof

Maakt jouw bedrijf gebruik van verschillende systemen die verbonden moeten zijn met de website? Grote kans dat er al een plugin bestaat die een koppeling nog eenvoudiger maakt. Bestaat die niet? Dan kan dit handmatig gemaakt worden. Geen punt, want Craft CMS maakt dit erg gemakkelijk. Op deze manier zorg je er tevens voor dat je website voldoet aan de laatste privacy wetgeving.

Avg

👍🏼 Vliegensvlugge front- en back-end 🚀

Een website moet snel zijn. Een langzame laadtijd zorgt voor een slechte ervaring bij bezoekers, waardoor ze sneller de website verlaten en de lead of conversie naar de concurrent kan gaan. Daarnaast zorgt een langere laadtijd ook voor een slechtere ranking van je website in Google.

Bij het gebruiken van Craft begin je al direct met een snelle basis, maar na enkele tweaks wordt je website super snel. Check de speedtest van de Laméco website.

Screenshot 2022 10 26 at 16 46 16

👍🏼 Veiligheid voorop: Two-Factor-Authentication login

Craft CMS is niet ontwikkeld door een open-source community, maar door eigen team van ontwikkelaars. Waar hackers bij andere CMS’en binnen kunnen dringen via ongecontroleerde ingangen, worden alle plugins bij Craft door het eigen Craft team zelf gemaakt óf streng gecontroleerd. Voeg daar ook nog een Two-Factor-Authentication inlog aan toe en je hebt een systeem dat een stuk minder hackgevoelig is dan menig ander CMS.

2 factor

Welke nadelen heeft Craft CMS?

Geen enkel systeem is perfect voor iedereen. Wat zien wij als grootste nadelen van Craft?

👎🏼 Craft licenties zijn betaald 💸

Tenzij jouw bedrijf in aanmerking komt voor het gratis pakket, zijn er kosten verbonden aan het gebruik en onderhoud van Craft. Daarnaast zijn er extra kosten voor het gebruik van Craft Commerce, een uitbreiding waarmee je een webshop kunt opzetten.

De kosten voor Craft bestaan uit:

- Licentie (~$299,- initieel en ~$59,- per jaar)
- Extra plugin's, afhankelijk van de website (~$ 150,- per jaar)

👎🏼 Geen kant en klare templates

Craft wordt ingericht als een maatpak. De onderdelen passen perfect bij elkaar en alles werkt super snel. Er zijn geen 'confectie' - templates. Jouw website wordt voor jou gemaakt. Hierdoor kan niet iedere agency of developer je goed helpen. Je komt vaak terecht bij de technisch beter onderlegde bedrijven zoals deze.

Meer weten over de voor- en nadelen van Craft CMS?

Laméco kantoor Eindhoven F1 simulator