Waarom kiezen voor een AFAS-koppeling?

10 maart 2018 Laatste update: 17 november 2021 Zo werkt
Waarom kiezen voor een AFAS-koppeling?

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar het ontwikkelen van koppelingen tussen bestaande systemen en websites. Een van deze vaak gebruikte systemen is AFAS, de softwareoplossing voor het beheren van administratieve bedrijfsprocessen van jouw organisatie vanuit één database. Wanneer je AFAS koppelt met je eigen website kan alles vanuit één systeem beheerd worden, wel zo efficiënt! Zo dacht onze klant Wesselman Accountants | Adviseurs er ook over. Voor hen heeft Laméco een koppeling gemaakt tussen het AFAS-intranet en de vernieuwde website. Maar wat zijn nu de voordelen en mogelijkheden van zo'n AFAS-koppeling?

Mogelijkheden voor koppelingen met AFAS

AFAS is een bekend systeem binnen bedrijven en vaak zijn er al samenhangende bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie. Maar wat zijn de mogelijkheden tussen het AFAS-systeem en een koppeling? Wij leggen het graag voor je uit.

  • Via de website worden contactaanvragen ingediend en verstuurd naar AFAS. Het systeem van AFAS zorgt ervoor dat de aanvragen bij de juiste persoon binnen de organisatie uitkomen.
  • Altijd een up-to-date lijst met werknemers op je website, je voegt de personen toch al toe in AFAS. De website haalt deze data elke dag op en laat de correcte gegevens zien.
  • Wellicht organiseert jouw bedrijf evenementen, die zijn al toegevoegd in AFAS. Het is mogelijk deze evenementen met een koppeling uit te lezen, tevens kunnen aanvragen meteen teruggestuurd worden naar AFAS.
  • Binnen AFAS is het mogelijk een nieuwsflow te gebruiken, hierbij wordt er gebruikgemaakt van een reviewronde en geeft één persoon aan of dit live mag. Op de website worden dan enkel de liveberichten uitgelezen.

Voordelen van een koppeling tussen bestaande systemen en websites

Zo'n koppeling tussen jouw website en een bestaand systeem zoals AFAS biedt vele voordelen. Wij hebben er voor jou een aantal op een rijtje gezet.

Centraal punt om content te beheren

Wanneer je gebruiktmaakt van meerdere systemen, zul je content ook op meerdere plekken moeten beheren. Dat zorgt natuurlijk voor onnodig veel werk. Een koppeling tussen je website en AFAS zorgt ervoor dat alle activiteiten plaatsvinden en samenkomen op één centraal punt. Hierdoor voorkom je dus dubbele vastlegging wat uiteindelijk tijd bespaart!

  • Nieuwsberichten: Wanneer een link wordt gewijzigd in een bericht, wordt dit op alle plekken direct aangepast.
  • Evenementen: Wordt de tijd gewijzigd? Pas dit op één plaats aan en overal staat de correcte tijd.

Historische content

De content die je database al bevat, wil je natuurlijk niet handmatig overzetten in de nieuwe website. Met een koppeling vermijd je deze tijdrovende activiteit; je huidige database wordt automatisch uitgelezen en verwerkt. En omdat deze artikelen op een oude website vaak door google geïndexeerd zijn, behoud je zo op een snelle manier je posities in de zoekresultaten.

Huidige processen in plaats

Wellicht zijn er al processen in gebruik bij bepaalde telefonische of per mail ontvangen aanvragen. Deze processen worden vanuit de website gebruikt als iemand een formulier invult met behulp van een koppeling.

  • Een klant vult een contactformulier in, er wordt automatisch een mail gestuurd naar de klantenservice, en een ticket aangemaakt in je CRM-oplossing.
  • Mensen melden zich aan voor een evenement, de beheerder krijgt een melding per sms/e-mail. En er wordt een telling bijgehouden van aanmeldingen.

Is een koppeling met AFAS interessant voor jouw bedrijf?

Het koppelen van AFAS en jouw website biedt vele voordelen en zorgt voor één centraal systeem. De website blijft up-to-date met content en de bedrijfsprocessen hoeven niet aangepast te worden. Uiteraard kan Laméco je verder helpen met maatwerkkoppelingen voor jouw website. Wanneer je meer informatie wilt, of vragen hebt over koppelingen voor jouw website, neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde artikelen