Bolidt Innovation Center

Bolidt Innovation Center

Bolidt is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en aanbrengen van thermohardende kunststoffen, waaronder vloeren, scheepsdekken en slijtlagen. Onlangs is het Bolidt Innovation Center geopend; een broedplaats van innovaties en een middel om de kennis en kunde van Bolidt te verspreiden ten behoeve van klanten wereldwijd.

Jaarlijks 10% omzetstijging Jaarlijks 10% omzetstijging
Wereldwijd actief Wereldwijd actief
Samenwerking sinds 2008 Samenwerking sinds 2008

De vraag

Digitaal middel om mensen op een gepersonaliseerde manier uit te nodigen voor het innovatiecentrum van Boldit. Het moet duidelijk zijn wat de bezoeker kan verwachten tijdens het bezoek.

De aanpak

Het platform en de website zijn tot stand gekomen volgens de Scrum-methode. Met duidelijke productdoelen zijn de eerste versies ontwikkeld. Daarna zijn er met meerdere sprints verbeterslagen toegepast.

Het resultaat

  • Ontwikkeling van diverse tools
  • Unieke online experience
  • Continue groei in bezoekers, aanvragen en leads bij Esthec.com
"De medewerkers van Laméco zijn snel van begrip en er werd erg goed meegedacht over het gene wat we al hadden staan."
Patricia van Os  / Marketing en Communicatie bij Bolidt kunststoftoepassing
Patricia van Os

De vraag

Expertise brengt Bolidt over de hele wereld. In het oog springende projecten zijn onder meer de designvloer in het Olympisch Zwembad van Beijing en vloeren van de grootste fietsenstalling ter wereld onder Hoog Catharijne. De Bolidt-kunststoffen worden ontwikkeld en geproduceerd in Hendrik Ido Ambacht en vanuit daar gaan de applicateurs de hele wereld over om de kunststoftoepassingen aan te brengen.

Bolidt zet in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan. Onlangs is het Bolidt Innovation Center geopend waarin deze punten onder één dak worden samengebracht. Het Bolidt Innovation Center is een broedplaats van innovaties en een middel om de kennis en kunde van Bolidt te verspreiden ten behoeve van klanten wereldwijd. Bezoekers kunnen hier de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. Om deze ervaring al over te kunnen brengen vòòr het bezoek aan het Bolidt Innovation Center, was het idee ontstaan om een platform en website te realiseren voor gepersonaliseerde uitnodigingen.

Enter my code
Enter my code
Persoonlijke uitnodigingen

Toekomstige bezoekers kunnen in dit innovatieve centrum de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. Bezoekers krijgen door interactieve opstellingen in het gebouw en virtual & augmented reality-toepassingen, een unieke inkijk in het dna van Bolidt en de onbegrensde mogelijkheden van kunststof. Om deze ervaring al over te brengen vòòr het bezoek, ontvangen toekomstige bezoekers een fysieke uitnodiging met daarbij een pasje en code. Aan de hand van deze code landen bezoekers op een persoonlijke pagina met bijpassend persoonlijk programma. Hiermee wordt de bezoeker verleid om het Bolidt Innovation Center te bezoeken.

Scrum flow
Scrum flow

De aanpak

Bolidt had zelf al een beeld bij het platform en de website en heeft dit door middel van wireframes uitgewerkt. De projectleider van Laméco heeft deze doorgenomen en hier verder in meegedacht met betrekking tot het design en technische mogelijkheden. Het platform en de website zijn tot stand gekomen volgens de Scrum-methode. Met een duidelijk productdoel is de eerste versie van het platform ontwikkeld. Daarna zijn er met meerdere sprints verbeterslagen toegepast.

Bolidt

Het resultaat

De website van het Bolidt Innovation Center is de online trailer van wat de bezoeker kan verwachten tijdens een bezoek. Op de homepage wordt een sneak peek vertoond die voor iedereen beschikbaar is. De genodigden kunnen vervolgens op zijn/haar persoonlijke pagina inloggen waar het op maat gemaakte programma te vinden is. Hier kan ook het bezoek bevestigd worden. Bolidt kan de gepersonaliseerde programma's beheren in het platform. Dat geldt ook voor de verschillende locaties, type activiteiten, personeelsleden per boeking, segmenten en videoboodschappen voor de uitnodigingen.

Bolidt Innovation Center website Homepage door Laméco
Bekijk de website
Bolidt Innovation Center website Homepage door Laméco
Openbare homepage

De homepage is voor iedereen toegankelijk en laat bezoekers zien wat het center te bieden heeft. Zij hebben hier de mogelijkheid om zich aan te melden voor een bezoek. Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen in het CMS, per mail verstuurd en kan ook worden teruggekoppeld naar het boekingssysteem. De bezoeker van de website ontvangt daar ook een bevestiging van.

Bolidt unlock
Bolidt unlock
Persoonlijke pagina's

Het gebruik van de logincodes en de persoonlijke pagina’s wordt geregistreerd. De gebruiker kan zijn/haar persoonlijke pagina bekijken en daarop aangeven of hij/zij aanwezig kan zijn op de voorgestelde momenten. Verder kan de gebruiker aangeven met hoeveel personen hij/zij wenst te komen en zodoende ook de NAW-gegevens van deze personen doorgeven. De ingevulde informatie wordt vervolgens klaargezet of direct teruggekoppeld in het platform. Ook wordt er een e-mailbevestiging met de gegevens naar de bezoeker gestuurd. Zodra de afspraak is bevestigd, wordt de persoonlijke pagina aangepast zodat de definitieve boeking en de inhoud van het bezoek zichtbaar zijn.

Bolidt booking tool - mijn-omgeving op maat - Laméco
Bolidt booking tool - mijn-omgeving op maat - Laméco
Gepersonaliseerde programma's beheren

Op basis van datacombinatie en een klantprofiel, kan een programma voor een specifieke bezoeker worden samengesteld. Deze bestaan uit tijdsblokken met een 'Wat', 'Waar' en 'Wie'. De 'Wie' is daarbij ook de verantwoordelijke persoon. De bezetting van het Bolidt Innovation Center is in verschillende weergaven zichtbaar. Zo kan er voor een schematische weergave van datum, tijd en ruimtes worden gekozen. Hierbij zijn in kleur de verschillende evenementen te zien en is ook zichtbaar of deze in 'optie' of 'definitief' zijn. In de blokken staan de naam en het aantal personen behorende bij het evenement. Bij deze weergaven worden nog filters toegevoegd voor o.a. ruimtes en specifieke evenementen.

"We hadden al eerder samengewerkt met Laméco wat goed bevallen was. Voor het Bolidt Innovation Center zochten we een bedrijf met meerdere expertises waardoor we snel konden schakelen met verschillende medewerkers en we snel hele mooie dingen konden creëren.

We zaten al gauw op hetzelfde spoor. De medewerkers van Laméco zijn snel van begrip en er werd erg goed meegedacht over het gene wat we al hadden staan."

- Patricia van Os, Marketing en Communicatie bij Bolidt kunststoftoepassing