Interieurspuiterij Jansen

Interieurspuiterij Jansen

Sinds 1979 biedt Interieurspuiterij Jansen zakelijke en particuliere opdrachtgevers de juiste afwerking en kleur voor ieder interieurproduct. Zowel meubels, keukens en badmeubels in MDF, hout, metaal of glas. Het bedrijf is gestart in Nuenen en heeft ondertussen ook 2 vestigingen in België (Kinroo en Herentals).

Hypermoderne en ruim bemeten productiecentra Hypermoderne en ruim bemeten productiecentra
Jarenlange ervaring in spuitwerk Jarenlange ervaring in spuitwerk
Samenwerking sinds 2021 Samenwerking sinds 2021

De vraag

Hoe kunnen we onze bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk automatiseren?

De aanpak

Onze samenwerking verliep erg efficiënt. We maakten een duidelijke verdeling tussen wat ‘nu moet’ en wat ‘goed is voor de toekomst’. Hierdoor bleef het project overzichtelijk en kon er snel een eerste versie van de webapplicatie worden gelanceerd.

Het resultaat

  • Een webapplicatie die de acties 'reserveren' & 'plannen' koppelt en automatiseert
  • Groot gebruikersgemak voor klanten en medewerkers.
  • Efficiënte productieplanning

Klaar voor de toekomst met nieuwe webapplicatie

Interieurspuiterij Jansen was al begonnen met automatiseren, maar nog allesbehalve tevreden. Het digitale systeem werkte, maar daar was veel mee gezegd. Het systeem was lastign in doorontwikkeling en liep tegen de grenzen aan van de groei. Met de historische data uit het oude systeem als startpunt hebben we vanuit daar gekeken wat er nodig is om de voordelen van automatisering wél tot uiting te laten komen.

Screenshot 2022 03 25 at 10 50 16
Screenshot 2022 03 25 at 10 50 16

Tijdswinst en gebruikersgemak aan 2 kanten

Aan de ene kant bestaat de webapplicatie uit een reserveringssysteem voor opdrachtgevers. Hier kan eenvoudig een online werkopdrachten doorgegeven worden, rechtstreeks aan de fabriek.

Aan de andere kant verwerkt de webapplicatie deze opdrachten in een overzichtelijke productieplanning.

Zwart bg

Handen uit de mouwen

Om precies te weten wat het Jansen nodig heeft, hebben we eerst een aantal dagen 'stage gelopen' in de fabriek. Zo hebben we een goed beeld van het bedrijfsproces en kunnen we daar de best passende oplossing voor vinden. Er was behoefte aan maatwerk, dus we kozen ervoor om de webapplicatie te bouwen in Symfony.

Gedurende het project hebben we de Scrum-methode gehanteerd en zijn we in 3 sprints tot een mooi resultaat gekomen. Door nieuwe inzichten is een deel van de scope tijdens het project veranderd, wat meteen de meerwaarde van deze werkwijze laat zien: grote flexibiliteit.

Bscreencapture reserveer spuiterij jansen nl planning 2022 03 25 10 19 20
Bscreencapture reserveer spuiterij jansen nl planning 2022 03 25 10 19 20
ISJ
ISJ
Meer doen met meer plezier

Na twee maanden proefdraaien ging deze nieuwe omgeving live. Meteen werd duidelijk dat alles sneller werkt en saaie taken geautomatiseerd zijn.

De reserveringstool wordt door veel meer opdrachtgevers gebruikt dan we vooraf verwacht hadden. Dit zorgt voor een enorm hoge klanttevredenheid en efficiëntie.

Onze samenwerking is dus dik geslaagd, maar nog zeker niet ten einde.

Laméco en Interieurspuiterij Jansen ❤️ koppelen

Onze liefde voor het koppelen van systemen hebben we ook bij Interieurspuiterij Jansen kunnen overbrengen. Zo hebben we de software gekoppeld met Exact, minder kans op fouten. En vooral, geen suf dubbel werk meer.

Wil jij ook efficiënter en leuker werken?

Laméco kantoor Eindhoven F1 simulator