Waarom je altijd moet kiezen voor een mobile first design?

28 juli 2023 Zo werkt
Waarom je altijd moet kiezen voor een mobile first design?

Bij Laméco streven we altijd naar de hoogste standaard in gebruikerservaring voor onze klanten en hun doelgroep. Een fundamenteel principe waarin we sterk geloven en consequent toepassen is "Mobile First". We passen het sinds jaren toe, goed om eens uit te leggen waarom we dit doen.

Waarom Mobile First?

Mobile First Webdesign is een strategie waarbij websites en webapplicaties eerst worden ontwikkeld voor mobiele apparaten en vervolgens worden aangepast aan grotere schermen, zoals tablets en desktops.


Waarom? Hier zijn de belangrijkste redenen:

1. Gebruikersgerichte focus 🙋

Bij Laméco staat de gebruiker of bezoeker centraal in elk project dat we aanpakken. Met Mobile First dwingen we onszelf om te denken vanuit het perspectief van mobiele gebruikers. Door te beginnen met de essentie, kunnen we een gestroomlijnde en doelgerichte ervaring creëren, waarbij elke stap van de interactie zorgvuldig wordt overwogen.

2. Efficiëntie en snelheid: 🚀

Het bouwen van een website met een Mobile First benadering resulteert in een lichtgewicht en geoptimaliseerd ontwerp. Dit leidt tot snellere laadtijden, zelfs op tragere mobiele netwerken. Een snelle laadtijd is essentieel om bezoekers te behouden, overigens geldt dat voor ieder apparaat dat ze gebruiken 😎.

3. Responsiviteit:🦄

Zolang verschillende apparaten worden gebruikt om websites te bezoeken, is het cruciaal om een consistente gebruikerservaring te bieden. Met Mobile First zorgen we ervoor dat onze ontwerpen moeiteloos schalen en zich aanpassen aan elk schermformaat, waardoor elke bezoeker dezelfde hoogwaardige ervaring krijgt.

4. SEO-voordelen: 🔍

Zoekmachines, waaronder Google, waarderen en belonen websites die mobielvriendelijk zijn. Door Mobile First te omarmen, verbeteren we niet alleen de zichtbaarheid van onze klanten in zoekresultaten, maar verhogen we ook hun kansen om hoger te ranken, wat leidt tot meer organisch verkeer.

Mobile First vs Traditioneel UX Design 🦖

Bij het vergelijken van Mobile First met traditioneel UX design, zie je dat Mobile First een meer gestroomlijnde aanpak biedt die gericht is op de essentiële behoeften van de gebruiker. Dit resulteert in een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring, ongeacht het apparaat van de bezoeker. Bovendien legt Mobile First de nadruk op een doordachte optimalisatie van laadtijden, navigatie en interactie, wat resulteert in een cohesieve en consistente gebruikerservaring.

Bij Laméco geloven we in de kracht van Mobile First als de sleutel tot succesvolle digitale ervaringen. Het zorgt voor innovatieve en op maat gemaakte oplossingen die onze klanten helpen te groeien en zich te onderscheiden.

Ontdek hoe Mobile First je website of webapplicatie kan verbeteren en de gebruikerservaring naar een hoger niveau kan tillen.

Gerelateerde artikelen