Overstappen van webbouwer, of je Craft CMS beheer onderbrengen bij Laméco? Een handige uitleg!

Oké, overstappen van leverancier doe je liever niet. Maar het komt voor dat het niet meer verder gaat. Om deze overstap zo fijn mogelijk te laten verlopen helpt Laméco je met de overstapservice. We zorgen voor een goed proces zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

1. Ben jij de eigenaar? 📝

Wanneer je een Craft website onderbrengt bij een nieuwe leverancier is het belangrijk dat je wel de eigenaar bent van de website. Spreek je hier niets over af, dan blijft het intellectuele eigendom bij de ontwikkelaar. Meestal kun je dit terug vinden in de algemene voorwaarden van het bureau of in de offerte.

Hoe werkt dit bij Laméco?

Wij dragen na betaling van de factuur het eigendom over aan de opdrachtgever. Jij blijft dus eigenaar van de website die wij voor je ontwikkelen.

EIGENAAR

2. Code review 🕵️‍♀️

Wat is een Code Review?

Bij een Code Review bekijken we de kwaliteit van de code waarmee je website of webapplicatie ontwikkelt is. Het is een systematische aanpak om de werkzaamheden van een andere partij of programmeur te beoordelen op kwaliteit. Voor een code review hebben we de 'code base' nodig, deze staat meestal in een Git of Github omgeving.

Laatste versie & stabiele?

Net als je telefoon of laptop heeft een website ook updates nodig. Craft brengt veel updates uit. Het liefst werk je met een recente versie hiervan. Dit geeft stabiliteit maar ook een betere bescherming tegen aanvallen. Weten op welke versie van Craft op dit moment de laatste is? Dat staat op de roadmap van Craft.

Wat kost een Code Review?
Een review kost bij een gemiddelde Craft website of project ongeveer een week om te doen. De kosten zijn meestal tussen de € 3.500,- en € 5.500,-.

Craft code

3. Ontwikkelstraat 🏎️

Misschien werkt je huidige bouwer al met een 'OTAP-' of 'Ontwikkel-straat' of misschien is dit juist wel de reden dat je wil overstappen. Een ontwikkelstraat gebruikt een developer om nieuwe functies te ontwikkelen (O), te testen (T), accepteren (A) en in productie (P) te zetten. Deze vorm van werken zorgt voor stabiliteit en een betere code in je website.

Test

4. Hosting, (automatische) testen & live! 🚀

Hosting

Je code is gecheckt, de updates zijn gedaan. Ben je tevreden met je huidige hostingprovider dan gaan we daarmee verder. Wil je liever dat Laméco je hosting organiseert dan hebben we hierin onze partners klaar staan voor je. We kunnen hierin een breed scala aan systemen aanbieden en hebben altijd een pakket dat precies bij jouw wensen past. Van eenvoudig tot high-end.

Automatische testen

Stel.. ondanks al onze voorbereiding en afstemming werkt er toch iets niet. Daar kom je liever zelf achter, dan dat je het van een website bezoeker of potentiële klant hoort. Met het gebruik van automatische testscripts op je website, wordt je website continu getest. Iedere week, dag of uur testen deze scripts een aantal scenario's op je website.

Live!

Gemiddeld zijn we binnen één tot drie weken live. Vanaf daar zorgen we voor geweldige ondersteuning en zit er een team voor je klaar als je ondersteuning nodig hebt.

Code symfony

Zie je het wel zitten met Laméco?

Laméco kantoor Eindhoven F1 simulator