Mandrill, wat is het en hoe werkt het?

03 november 2017 Laatste update: 17 november 2021 Zo werkt
Mandrill, wat is het en hoe werkt het?

Verstuurt jouw website veel e-mails? Bijvoorbeeld e-mails die worden verstuurd na het invullen van een formulier, na het plaatsen van een bestelling of nadat je een account hebt aangemaakt? Om er zeker van te zijn dat dergelijke berichten correct worden afgehandeld en tevens niet als spam gedetecteerd worden, adviseren wij gebruik te maken van de mailservers van Mandrill. Mandrill is een krachtige e-mailservice die interessant is voor beheerders van websites waaruit e-mails worden verzonden.

Waarom is Laméco fan van Mandrill?

De servers van Laméco zijn niet geoptimaliseerd om e-mails af te handelen; we laten dit liever over aan partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Mandrill is zo'n partij. Het grote voordeel van Mandrill is dat je middels uitgebreide statistieken en tracking-data meer inzicht krijgt in de afhandeling van e-mailberichten. Zo krijg je inzage in het aantal verstuurde e-mails, de niet-bezorgde e-mails en het type e-mailprogramma dat een ontvanger gebruikt om de e-mail te lezen. Ook kun je eerder verstuurde e-mails opnieuw verzenden vanuit de app.

Wil jij ook aan de slag met Mandrill?

Zorgeloos berichten vanuit je website laten verzenden. Laméco helpt je graag met het koppelen van Mandrill!

Kun je nog wel zonder Mandrill?

Onze ervaring is dat e-mailberichten veel beter verwerkt worden als er een koppeling met Mandrill is gemaakt. Verstuurt jouw website e-mails, dan is Mandrill ook voor jou interessant. Afhankelijk van het aantal e-mails dat je per maand verstuurt, kies je de licentie die bij je past. De applicatie biedt daarnaast de mogelijkheid om meerdere domeinen per account te beheren. Wanneer je verschillende websites hebt, kunnen deze dus allemaal in hetzelfde Mandrill-account ondergebracht worden. Wil je ook gebruik gaan maken van Mandrill? Dan is het noodzakelijk om eerst een account aan te maken bij MailChimp, het broertje van Mandrill.

Ervaar jij problemen met de berichten die vanuit je website verzonden worden? Dan helpen we je graag met het koppelen van Mandrill!

In 3 stappen Mandrill koppelen

Nadat je bij MailChimp en Mandrill een account hebt aangemaakt, kunnen wij je ondersteunen bij het koppelen van Mandrill aan je website(s). Dit via de 3 onderstaande stappen.

  1. Om de e-mail via Mandrill te kunnen versturen moet Mandrill zeker weten dat het domein dat je wilt gebruiken ook echt jouw eigendom is. Deze controle gebeurt via 2 verificatiestappen:
    • Via een e-mail naar een adres op het betreffende domein.
    • Via 2 DNS-records die toegevoegd worden bij de domeininstellingen.
  2. Als het domein geverifieerd is, richten we Mandrill in zodat je gebruik kunt gaan maken van hun mailservers.
  3. De laatste stap is het koppelen van Mandrill aan je website. Hiervoor moeten we aanpassingen doorvoeren in de code van je website.

Na het doorlopen van deze 3 stappen worden alle berichten vanuit je website verwerkt via de servers van Mandrill en kun je met je account de verwerking monitoren.

Mandrill Dashboard

Aan de slag met Mandrill?

Heb je vragen?

Stel ze gerust, Martin staat voor je klaar!

  Bel Martin
Martin Laméco
Interesse in een strategische sessie? Naar prijsopgave
Gerelateerde artikelen