Laméco investeert in de ontwikkeling van studenten

Jaren zijn we partner van twee Fontys Hogescholen (ICT en Marketing Management). Hiermee helpen we het onderwijs te verbeteren en stomen we studenten klaar voor het vak in de bedrijfswereld.

Laméco Fontys ICT en Fontys Marketing en Management partner
Laméco partner in education Fontys

Naadloze aansluiting op het werkveld

De samenwerking biedt studenten de kans om hun geleerde kennis en kunde direct toe te passen in de praktijk. Dit versterkt hun competenties en verkleint de stap om na de opleiding aan het werk te gaan.

Ad Vissers, Directeur Fontys Hogeschool ICT: "Al ruim tien jaar werken wij samen met Laméco. Op deze manier zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen. Deze samenwerking is geen bijzaak of een vrijblijvende onderneming. Juist door bedrijven intensief bij het onderwijs te betrekken, wordt het curriculum betekenisvoller zowel voor de student als de docent. En uiteindelijk ook voor het bedrijfsleven."

Meer dan alleen stageplekken

We verstrekken binnen Laméco plekken aan studenten van Fontys. Hiermee bieden we ze de kans om mee te kijken in de keuken van een hoogwaardig internetbureau. Bijvoorbeeld met (onderzoeks)projecten, afstudeeropdrachten of stages. Andersom zijn we zelf ook bij Fontys te vinden. Zo verzorgen we gastcolleges, zijn we onderdeel van de werkveldadviescommissie en regelmatig aanwezig in een examenzitting.

Stage bij Laméco

Waardevol voor alle partijen

Studenten observeren en onderzoeken het bedrijfsleven op een onbevangen manier. Dit leert ons kritisch naar onze eigen strategie en aanpak te kijken. Zo zorgt de samenwerking met Fontys ervoor dat niet alleen studenten, maar ook wijzelf de kans krijgen om te blijven ontwikkelen.

Daan Lammers, directeur van Lameco: "opleiding en doorontwikkeling is voor onze branche zo ontzettend belangrijk dat wij geen moment willen laten liggen om hierin niet betrokken te zijn. Fontys zit bij Laméco om de hoek en een samenwerking met Fontys is daarom hartstikke logisch. Er zit enorm veel talent en het is fantastisch om samen te werken met de enthousiaste studenten én docenten. Het is een mooi voorbeeld hoe onderwijs en bedrijfsleven samen kunnen werken."

Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op deze samenwerking en moedigen al onze collega-bedrijven aan om dezelfde samenwerking aan te gaan met Fontys.

Wil jij je studie ook verbreden door een bezoek, stage of onderzoek bij Laméco?

Voor meer informatie over mogelijke stages, (onderzoeks)projecten of afstudeeropdrachten kun je contact opnemen met Martin Verheggen, chef operatie bij Laméco.

Martin