Waterval
Methodiek

Wat is de Waterval methodiek?

De Waterval methodiek is een methodiek die bestaat uit een aantal fases die achtereenvolgende worden doorlopen. Binnen deze methodiek worden van tevoren de functionaliteiten en het eindproduct bepaald zodat in een afgesproken tijdsbestek en budget een website of webapplicatie wordt ontwikkeld. Wanneer de functionaliteiten van tevoren niet bekend zijn wordt vaak scrum als methodiek gekozen.

Fases

De Waterval methodiek bij Laméco bestaat uit verschillende fases die worden doorlopen. Hieronder leggen we alle fases aan je uit.

Kick-off

Ieder project start bij ons met een kick-off meeting. Tijdens deze meeting wordt samen met de opdrachtgever de opdracht doorgenomen, stellen we kritische vragen waarom er bepaalde wensen en eisen zijn. Daarnaast bepalen we samen wat het projectdoel is en wanneer het project succesvol is verlopen. De kick-off meeting zorgt er ook voor dat we van elkaar weten wie waarvoor verantwoordelijk is binnen het project en zo leren we jou als opdrachtgever beter kennen.

Strategie & Design

Na de kick-off meeting gaat ons projectteam aan de slag met het vraagstuk of probleem. Dankzij de inhoudelijk input van onze opdrachtgever en de specialistische kennis van onze professionals combineren wij online marketing, design en techniek samen tot een goede aanpak. Zo bepalen we tijdens deze fase voor bijvoorbeeld een website de menustructuur, sitemap en website doelen. Vervolgens gaat onze designer met deze input aan de slag en vertaald dit naar een gebruiksvriendelijk ontwerp. Onze online marketeers zullen tevens zorgen voor de juiste opbouw van de website, duidelijke call-to-actions en simpele conversiepaden zodat jouw bezoekers makkelijk het doel kunnen bereiken wat we samen hebben bepaald. We hebben immers maar één doel en dat is jouw organisatie online succesvol maken! Nadat het design helemaal gereed is lichten we dit toe aan onze opdrachtgever en is er ruimte voor feedback. 

Ontwikkeling

Wanneer wij en onze opdrachtgever helemaal achter het design staan gaan onze front-end en back-end developers aan de slag om het ontwerp te vertalen naar een werkende website. Voor de ontwikkeling van websites kiest Laméco, afhankelijk van de eisen en wensen van de opdrachtgever, een Content Management Systeem (CMS). Er wordt dus niet in één pakket ontwikkeld maar het beste pakket wordt gezocht. Alle pakketten waarin Lameco ontwikkeld worden ondersteund door veel bedrijven waardoor er geen afhankelijkheid van Laméco is (lock-in). 

Testen & feedback

Nu de website helemaal gebouwd is zal Laméco de website uitgebreid testen. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander de verschillen tussen de verschillende browsers, devices en besturingssystemen. Doordat al deze systemen andere eisen stellen worden al onze projecten uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat de bezoeker van de website of webapplicatie op ieder apparaat in iedere browser dezelfde gebruikerservaring heeft.

Lancering nieuwe webapplicatie of website

Na het design en ontwikkel traject is het moment daar gekomen dat de nieuwe website of webapplicatie online wordt gezet. In deze fase bieden wij  je alle ondersteuning die je nodig hebt. Zo zorgen wij voor re-directs zodat je waarde in de zoekmachines blijft behouden, geven we je een uitgebreide CMS training en helpen wij je indien gewenst met het maken of vullen van de content (op locatie). Op deze manier kunnen onze opdrachtgevers zich richten op hun core business en kan er snel resultaat worden geboekt.

Online marketing

Je nieuwe website is live en nu? Onze online marketeers zorgen ervoor dat we met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en content dat je website relevante bezoekers krijgt die een conversie plegen die gewenst is, zoals een bestelling, offerte aanvraag of het invullen van een contactformulier. Vervolgens zullen wij samen met jou concrete doelen stellen, maandelijks optimaliseren en samen de resultaten beoordelen.  

Meer weten over de waterval methodiek?

Neem contact op