Internet of
Things

Jouw product, machine of dienst die altijd connected is om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken, daar kan Laméco je bij helpen met Internet of Things. Intelligente apparaten gaan het internet overnemen. Deze ‘slimme’ apparaten kunnen communiceren met de gebruiker, het internet of zelfs met elkaar. Door een continue gegevensuitwisseling van alledaagse apparaten, worden processen geoptimaliseerd en kosten verlaagd.

Neem contact op

INTERNET OF WATTE?

Internet neemt de wereld over. Internet of Things maakt het mogelijk dat apparaten intelligenter worden door een koppeling met internet. Doordat jij aangeeft hoe ze op bepaalde situaties moeten reageren, kunnen zij daarna hun eigen beslissingen nemen. Daarnaast kun je als gebruiker meer informatie ontvangen door een continue koppeling.

Door gebruik te maken van Internet of Things kunnen verschillende bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik van worden gemaakt tijdens het logistieke proces of tijdens de zorg.

HOE KOPPELEN WIJ MET INTERNET?

Laméco helpt je met de software kant van Internet of Things. We maken hierin de koppeling met internet of de app waarin dit wordt aangestuurd. Vaak draaien deze applicaties op een API, een centrale plek om alle data en gegevens goed aan te sturen en uit te wisselen.

Door de kennis van jouw organisatie te koppelen met de kennis van ons team worden de meest unieke systemen ontwikkeld. Kijk ook eens bij onze cases om te zien wat wij al hebben gerealiseerd.

Wil jij dat we met jou meedenken om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren? We komen graag een keer bij je langs!

WAT IS DE LAPI?

De LAPI, ofwel de Laméco API, is een API waar data naar toegestuurd kan worden en waarmee eigen systemen gebouwd kunnen worden. Bijvoorbeeld een fabriek die “offline” sensoren heeft om bepaalde dingen te meten, zoals de actuele voorraad, die data kunnen ze naar de LAPI sturen. Aan de hand van die data kan een melding worden gegeven in een app of website. Ook kan dit gekoppeld worden aan machine learning waarbij in de toekomst al vooraf wordt herkend wanneer een sensor een bepaalde melding kan geven. Een erg handige oplossing dus!

Meer weten over internet of things?

Neem contact op