Maatwerk website
Joulz

Wie is Joulz

De energiemarkt is complex. Joulz weet als geen ander dat het niet eenvoudig is om de juiste schakels aan elkaar te verbinden. Met Joulz als meetverantwoordelijke en expert op het gebied van middenspannings-installaties en energiemanagement, profiteert u van de modernste technieken voor uw energie- installatie en infrastructuur. Naast een nieuwe website en Online Marketing, heeft Laméco Joulz geholpen met het ontwikkelen van verschillende tools.

Uitdaging

Drie toonaangevende spelers in de energiemarkt bundelen vanaf 1 februari hun krachten: Stedin Meetbedrijf, Stedin Infradiensten en Joulz Energy Solutions. Deze bedrijven gaan vanaf 1 februari samen verder onder de naam Joulz. Een nieuwe naam betekent ook een nieuwe website. Door de lange, fijne samenwerking heeft Joulz deze vraag bij Laméco neergelegd.

Oplossing

Laméco en Joulz (voorheen Stedin Meetbedrijf) werken al lange tijd samen op het gebied van online. We zijn gestart met het neerzetten van een online strategie voor Joulz. Dit hebben we doorvertaald in doelen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Naast de lopende strategie houden wij Joulz continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en voorzien wij hen van online marketing advies.

JOULZDIENSTEN.NL

Joulz loopt voorop als het gaat om infradiensten, meters en inzicht in verbruik. Samen zorgen we ervoor dat Joulz voorop blijft lopen op online gebied. De nieuwe website is hier “slechts” een onderdeel van. We hebben er onder andere voor gezorgd dat de uitstraling conform de huisstijl van Joulz is. Daarnaast hebben we goed nagedacht over de structuur waardoor de website eenvoudig te bezoeken is en bezoekers snel de juiste informatie kunnen vinden.

  • Modern design volgens eigen huisstijl

  • Betere vindbaarheid met heldere menustructuur

Online marketing

Laméco helpt Joulz online succesvol te blijven door de website continu te verbeteren. Dit doen we op het gebied van zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en conversie optimalisatie. Daarnaast helpen we Joulz met periodieke marketing campagnes zoals bijvoorbeeld bespaaracties van bestaande klanten.

  • Meer bezoekers en conversies

  • Eenvoudige zoekfunctie voor de bezoekers

Partner manager

Samen met Laméco heeft Joulz een partnermanager tool ontwikkeld. Deze tool zorgt ervoor dat partners van Joulz eenvoudig zelf offertes kunnen aanmaken, inzien en versturen. Dankzij de kennis van Joulz hebben we deze tool helemaal op maat kunnen ontwikkelen binnen de bestaande bedrijfsprocessen. Joulz kan tevens 24/7 inzien hoeveel offertes er uit staan, getekend zijn en geweigerd zijn.

  • Partners kunnen zelf offertes maken

  • Partner afdeling kan zich richten op de core-business

Mutaties online

De klantenservice van Joulz krijgt tientallen mutaties per week binnen. Om dit proces te vergemakkelijken heeft Laméco een slim mutatieformulier ontwikkeld. Door een koppeling met een ondertekentool kunnen mutaties direct ondertekend worden en zijn er geen handelingen meer nodig van Joulz zelf.

  • Minder telefoonverkeer voor de klantenservice

  • Snellere afhandeling van mutaties van klanten van Joulz

Interactieve gasmodule

Om bestaande en nieuwe bezoekers beter van dienst te zijn heeft Laméco samen met Joulz een interactieve gasmodule ontwikkeld. Doordat de bezoeker zijn of haar vermogen, netdruk en verbruik invoert wordt er een advies gegeven over de welk type gasmeter het beste bij de situatie past. Op deze manier krijgt Joulz gerichtere aanvragen en wordt de bezoeker beter en sneller geholpen.

  • Koppeling met database met adviestabel

  • Real-time advies voor de bezoekers

Tia de Bruin

Marketing en Communicatie bij Joulz

De samenwerking met Lameco verloopt, zoals we gewend zijn, vlot en voorspoedig. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en ze bieden jou de oplossing die het beste bij je past. Samen bespreken we hoe er nog meer uit de website gehaald kan worden, ze zijn proactief en altijd al een paar stappen verder dan dat jij bent! Wij zijn erg blij dat we een betrouwbare partner hebben gevonden die ons bijstaat op het gebied van online marketing.

Meer weten over maatwerk websites?

Vraag het Frank Maatwerk websites