Additive Industries

Additive Industries ontwikkelde de eerste geautomatiseerde modulaire 3D-serieprinter voor metalen onderdelen. Door deze MetalFAB1 naadloos aan te sluiten op een platform welke het print proces ondersteunt kan 3D metaal printen op industriële schaal worden ingezet.

De vraag

Naast een partner voor het realiseren van een aantal websites zocht Additive Industries vooral een partner om samen mee te werken in het realiseren van het Additive World Platform. Dit platform had initieel als doel om het proces bij 3D printen te ondersteunen. De uitdaging hierin was dat dit proces zelf ook nog geoptimalseerd werd terwijl we het platfrom al aan het realiseren waren. Nadat Additive de MetalFAB1 introduceerde werd ook de wens om deze printer aan het platform te koppelen aan de uitdaging toegevoegd.

De aanpak

Laméco heeft samen met Additive Industries het Additive World Platform opgezet waarbij de ontwikkelaars van beide bedrijven intensief hebben samengewerkt. Dit was initieel volledig gericht om het proces van 3D printen van start tot einde te ondersteunen. Op het moment dat de MetalFAB1 werd geintroduceerd, is er een directe koppeling tussen de machine en het platform ontwikkeld. Deze zorgt ervoor dat de printer overal ter wereld te monitoren en aan te sturen is.

Het resultaat

  • Directe koppeling voor wereldwijde monitoring en aansturing
  • Een langdurige samenwerking
  • Internet of Things oplossing

Additive World Platform

Het proces van 3D printen

Het Additive World Platform ondersteunt de gebruiker in het gehele proces van 3D printen, van het samenstellen van de gewenste onderdelen tot het analyseren van de uiteindelijke print. Daarnaast werkt de printer van Additive Industries zelf, volledig geïntergreerd in het systeem om zo het hele proces inclusief de status van de printer vanaf afstand aan te kunnen sturen. Aan de realisatie van dit platform is een langdurige intensieve samenwerking vooraf gegaan.

Een Internet of Things oplossing

Het Additive World Platform is een Internet of Things oplossing, de printer is gekoppeld aan internet en communiceert doormiddel van een API met het platform. Veel processtappen zijn geautomatiseerd om het proces voor de gebruikers zo soepel mogelijk te laten verlopen, ook kan er per stap een andere gebruiker verantwoordelijk zijn.

My Additive World

Additive Industries biedt een hoge mate van service aan al haar klanten. Om dit beter te kunnen faciliteren is er nog een ander platform ontwikkeld: My Additive World. In dit platform kunnen klantspecifieke documentatie en bestanden worden gedownload. FAQ, issues en een wiki worden ingezien en daarnaast kunnen snel reserve onderdelen worden besteld. 

Het platform bevat gebruiker specifieke, beveiligde content. Elke gebruiker van elke klant heeft slechts toegang tot een voor hem of haar beschikbaar deel van het platform. Koppelingen naar de issuetracker mantis en intergratie met een wiki platform.

additiveindustries.com

Naast beide platformen hebben we ook de website van Additive Industries ontwikkeld op basis van een aangeleverd design. Omdat flexibel beheer van content en doorontwikkeling belangrijk was is dit een maatwerk website geworden in Kunstmaan.

Additive Industries

Meer weten over maatwerk software?

Vraag het Martin Maatwerk software