04/04/2017

World Hosting Days
2017

Woensdag 29 maart was Chris aanwezig bij de World Hosting Days in Europapark (Rust). De World Hosting Days draaien om alle nieuwtjes omtrent servers, beveiliging en cloud oplossingen. We maken dit event al 5 jaar mee en hierbij valt op dat de hardware de benodigde oplossingen al minstens 3 jaar voorbij is. Wat hiermee bedoeld wordt, voor 99% van de consumentenmarkt is de hardware eigenlijk veel meer dan wat mensen daadwerkelijk gebruiken en is hier geen winst meer in te behalen.

DDOS

Een belangrijk punt dat elk jaar wel een “hot topic” is zijn de zogenaamde DDoS aanvallen (Distributed Denial-of-Service). Kort gezegd zijn dit aanvallen op een computernetwerk (server) met als enige doel deze te overbelasten zodat deze offline gaat.

Wat je op WHD vaak terug ziet komen in de talks is dat “aanvallers” steeds nieuwe technieken gebruiken wat het moeilijk maakt om met 1 concrete oplossing te komen.

Helaas hebben we hier binnen Laméco ook met enige regelmaat last van. Wij zijn zelf bezig met al onze software up-to-date te houden op een dagelijks niveau. En we kunnen door middel van bepaalde extensies sneller achter deze aanvallen komen en deze ook weren.

Snelheid

Erg leuk om te zien dat onze marketing collega’s tijdens Friends of Search snelheid ook als “hot topic” beschouwde. Het blijft een issue dat erg in trek is.

Wat natuurlijk overduidelijk ook terug komt in server instellingen is de snelheid waarop een website of applicatie draait. Zoals in de introductie vermeld is de hardware zo ver dat er bijna niks te winnen is, hierdoor moeten we op een slimme manier juist wel gebruik maken van deze mogelijkheden.
Een groot voordeel is dat de server al super snel is en voor alle eindgebruikers eigenlijk hetzelfde is. Binnen nieuwe projecten maken we veel gebruik van “server side rendering” wat inhoudt dat de server de website al klaar heeft en de browser minder denkwerk hoeft te doen. Je website wordt dus 1x gerenderd waardoor deze hierna sneller is voor de volgende bezoekers.

Deze manier van rendering heeft zichzelf al bewezen en heeft ook grote voordelen voor SEO, omdat je website kant en klaar live staat en niet onderdeel voor onderdeel moet opbouwen.

LOCATION MATTERS

Een ander belangrijk punt is de locatie van de server. Voor vele gebruikers is dit niet per se van toepassing, maar stel je bedient een wereldwijd publiek dan kan het interessant zijn om op verschillende locaties in de wereld een gedeelde server af te nemen. Hierbij is het ook van toepassing om het laden tussen deze servers te optimaliseren door middel van een “load balancer”. Die zorgt ervoor dat de request gaat kijken waar deze vandaan komt en dan de snelste server (in de buurt) zoekt om de website te serveren.

Meer informatie?

Neem contact op