16/12/2013

Wat is
online marketing?

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit onze maatschappij de term “Online Marketing” of “Internet Marketing”. Wat is het nu eigenlijk en wat is de toegevoegde waarde van Online Marketing voor jouw bedrijf?

Iedere (marketing) professional kent het begrip “Marketing”. Marketing is het verkrijgen van de markt door in te spelen op de behoeftes van de (potentiële) klant. Het is afkomstig van de Amerikaanse begrippen: Market en getting. Online Marketing is de online variant van dit begrip en wordt steeds belangrijker (voor alle branches). Uit recent onderzoek blijkt dat we steeds vaker en meer producten of diensten online (gaan) afnemen. Niet alleen de consumenten (B2C) beslissen steeds vaker online, ook bedrijven (B2B) oriënteren zich voortdurend online via hun laptop, tablet of smartphone.

Begrippen als zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en direct marketing vliegen ons om de oren. De grote vraag is wat moet je er mee als directeur of marketing manager/medewerker? Wat betekenen deze begrippen in jip-en-janneke taal en de belangrijkste vraag wat levert Online marketing op voor mijn bedrijf?

Moeten we luisteren naar alle blogposts en internetgoeroe’s? Moeten we dan toch aan de slag met Social media en Google Adwords? Het antwoord op deze vraag is simpel. Het is verschillend per bedrijf en deze vraag dient vooral niet beantwoord te woorden als “maar al mijn concurrenten gebruiken ook Social Media”.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN ONLINE MARKETING

Veel bedrijven hebben geen tijd om te investeren voor een inhouse Online marketeer of weten überhaupt niet wat het precies betekent. Laméco biedt met haar unieke werkwijze een maatwerk oplossing voor jouw bedrijf. Ieder bedrijf is anders en daarom krijg je binnen Laméco één Online marketeer als aanspreekpunt zodat hij of zij zich volledig kan richten op de (potentiële) klanten die bereikt moeten worden.

Door middel van een gedegen Online marketingplan worden er doelen gesteld en wordt er een werkwijze bepaald toegespitst op de specifieke situatie. Zo bepalen we in overleg welke Online marketing middelen er ingezet gaan worden. Laméco volgt de ontwikkelingen op het gebied van Online marketing voortdurend. Onze Online marketeers hebben ruim de tijd om zichzelf te blijven specialiseren, want Online marketing staat geen dag stil. Met behulp van uitgebreide rapportages, testen en meetresultaten adviseren wij maandelijks verbetering aan de website. Op deze manier kunnen wij precies laten zien wat het rendement is van jouw website.

HAAL HET OPTIMALE RENDEMENT UIT JOUW WEBSITE

Het optimale rendement uit iedere website halen dat is ons doel. Wij bouwen geen websites die wij of jullie mooi vinden. Wij maken websites waar wij het optimale rendement uit kunnen halen.

Of je nu een bestaande website hebt of toe bent aan een nieuwe website. Online marketing is tegenwoordig erg belangrijk binnen uw marketing strategie, het is een continue proces. Wil je een offerte aanvragen of een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd wat wij hebben gerealiseerd met online marketing?

Joulz

De energiemarkt is complex. Joulz weet als geen ander dat het niet eenvoudig is om de juiste schakels aan elkaar te verbinden. Met Joulz als meetverantwoordelijke en expert op het gebied van middenspannings-installaties...

Meer info

MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus b.v. is de Nederlandse importeur van MAN bedrijfswagens, trucks en bussen. MAN Truck & Bus is een dochteronderneming van Pon, Nederlands grootste onderneming in de automotive branche.

Meer info

Flow Reizen

Kies je voor Flow Reizen, dan kies je voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Een reiziger moet onbezorgd op reis gaan. Flow Reizen steekt daarom voortdurend energie in het verbeteren van haar professionele...

Meer info

Meer informatie?

Neem contact op