22/02/2017

Waarom zit Laméco
ook in Kaapstad?

Laméco heeft, naast het hoofdkantoor in Eindhoven, ook een tweede vestiging in Kaapstad, Zuid-Afrika. Vaak vragen mensen aan ons waar de keuze Zuid-Afrika vandaan kwam. Vijf vragen aan Daan Lammers over Laméco Kaapstad:

MET DE DEUR IN HUIS: WAAROM KAAPSTAD?

“We zijn in 2004 met Laméco begonnen in Eindhoven. Het businessmodel bleek goed te werken in Nederland, na 10 jaar vroeg ik mij af of ons businessmodel ook zou werken op andere plekken in de wereld. Ik wilde Laméco uitbreiden. In 2013 dacht ik erover om een tweede vestiging te openen. Via een aantal contacten kwam Zuid-Afrika in beeld.”

“Wij hebben een voorliefde voor techniek en lopen graag online voorop, al snel leek Kaapstad een uitstekend idee. Veel grote technische bedrijven zoals Uber, Google en Microsoft hebben daar tegenwoordig namelijk ook een vestiging. Dat maakt het een regio waarin wij ons heel erg thuis voelen. Een open cultuur met heel veel technologie. Vergelijkbaar met de Brainport regio rondom Eindhoven.” 

HOE STUUR JE EEN VESTIGING AAN?

“Vanuit Nederland zaken doen op meer dan 10.000km afstand, dat werkt natuurlijk niet. Laméco in Kaapstad is een losse entiteit met een eigen directeur, Blyde Wright. Hij kent de markt en weet de weg in Zuid-Afrika.” 

“Het is een gebied met veel uitdagingen, maar ook zeker met mooie kansen! Het is een multiculturele samenleving, waarin het soms lang kan duren om het vertrouwen van een handelspartner te winnen. Aan de andere kant zit er heel veel potentie in de Zuid-Afrikaanse markt en heeft het een sterke financiële sector.”

IS HET OFFSHORING WAT JULLIE DOEN?

“Absoluut niet! We geloven niet in het outsourcen van projecten zoals wij die hebben. De interactie met de opdrachtgever, het voortschrijdend inzicht en de snelheid van de projecten laten dit niet toe. We werken vaak met kleine teams die vaak en veel contact hebben met de opdrachtgever in sprints van 1 tot 4 weken.” 

“Ons kantoor in Kaapstad is zelfstandig en richt zich op de lokale markt en heeft alleen maar lokale medewerkers.” 

WELKE ZAKEN DOEN JULLIE WEL SAMEN?

“We werken wel samen in de vorm van R&D projecten. Zo hebben beide vestigingen specifieke kennis over onderwerpen die we interessant vinden en delen we onze bevindingen met elkaar. Dat doen we bijvoorbeeld door kennissessies samen te houden, via bijvoorbeeld video conference calls.” 

MOGEN WE OP DE KOFFIE KOMEN?

“Ben je in Kaapstad? Dan ben je van harte welkom voor een bezoek. De kans is groot dat je het kantoor herkent, want het lijkt enorm veel op ons kantoor in Eindhoven.” 

Laméco in Kaapstad is gevestigd op 35 Rose Street in Waterkant.

Meer informatie?

Neem contact op