21/09/2020

Hulp met
Social media afmetingen

Voor bedrijven kan het van belang zijn om gebruik te maken van verschillende social media kanalen. Ook is het inmiddels bekend dat social media berichten mét een afbeelding meer interactie opleveren dan berichten zonder een afbeelding. Daarbij kun je ervoor kiezen om voor iedere vorm van social media hetzelfde formaat foto te gebruiken, waardoor een afbeelding soms bijgesneden moet worden en de afbeelding onduidelijk wordt of er delen van de afbeelding ontbreken en de afbeelding er niet zo uitziet als vooraf gepland is. Hiervoor hebben wij de oplossing!

Social media formaten in een handig overzicht

Om een professioneel uiterlijk na te streven is het belangrijk om gebruik te maken van verschillende afmetingen van afbeeldingen. Op die manier kun je foto’s, video’s en afbeeldingen op de juiste manier opmaken en zien je posts op social media er precies zo uit zoals je voor ogen had. Zelf deze formaten uitzoeken bij alle social media kanalen kost een hoop tijd, dus om het je makkelijk te maken hebben wij een spiekbriefje gemaakt waarop alle social media formaten van afbeeldingen, video’s of profielfoto’s te zien zijn van de zes belangrijkst social media kanalen: Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, Twitter en Pinterest. Met deze spiekbrief heb je alle belangrijke social media afbeeldingsformaten direct bij de hand! 

Tip: Wil je onderstaande afbeeldingen altijd bij de hand hebben? Download dan onze "Social media afbeeldingen spiekbrief"!

Facebook

Facebook biedt veel verschillende opties voor afbeeldingen en de afbeeldingsformaten. Voor je eigen profiel is er al keuze uit een profielfoto en een omslagfoto. Bij de profiel- en omslagfoto is er onderscheid te maken tussen het formaat op een desktop of mobiel. Naast deze twee afbeeldingsformaten kunnen er op Facebook ook afbeeldingen bij posts geplaatst worden, zoals gedeelde afbeeldingen, foto's bij een link, story's, video's of carrousels (meerdere vierkante afbeeldingen naast elkaar). 

Facebook afbeelding formaten

Instagram

Waar Instagram voorheen bekend stond om de vierkante foto's en afbeeldingen, kunnen hier nu ook story's, rechthoekige landscape en portret foto's geplaatst worden. Maar let op: in de Instagram feed zien afbeeldingen er wel vierkant uit. Als je doel een mooie feed is kan er dus het beste gekozen worden voor het gebruiken van vierkante foto's of afbeeldingen. 

Instagram afbeelding formaten

LinkedIn

Op LinkedIn wordt er eveneens gebruik gemaakt van ronde profielfoto's en heeft iedere profielpagina een omslagfoto. Bij LinkedIn is het makkelijk om een afbeelding te plaatsen, want er wordt maar gebruik gemaakt van één formaat. 

Linkedin afbeelding formaten

Pinterest

Pinterest maakt gebruik van vierkante profielfoto's, board afbeeldingen en gepinde afbeeldingen. Board afbeeldingen hebben een vast formaat, bij gepinde afbeeldingen is altijd een vaste verhouding van 2:3 te zien.

Pinterest afbeelding formaten

Twitter

Twitter maakt net zoals Facebook en LinkedIn gebruik van een omslagfoto op je profiel. Er is op Twitter sprake van een vierkante profielfoto en voor tweets is er maar één afbeeldingsformaat. 

Twitter afbeelding formaten

YouTube

YouTube maakt natuurlijk gebruik van video's, deze hebben een vast formaat van 1280 x 780 px. Op je eigen profiel kan er een omslagfoto geplaatst worden. 

YouTube afbeelding formaten

Meer weten over social media?

Zoals je ziet zijn er veel verschillende afbeeldingsformaten beschikbaar op social media. Daarnaast veranderen deze ook nog regelmatig bij updates van de social media platformen. Heb je hulp nodig bij het instellen van je social media afbeeldingen of zijn er onduidelijkheden over de formaten? Neem dan contact met ons op! 

Meer weten over de afbeeldingsformaten?

Vraag het Lam├ęco