04/06/2019

Slim zoeken
met Artificial Intelligence

Slim zoeken

Het vullen van websites kan behoorlijk wat tijd kosten. Behalve het schrijven van teksten, kan ook het vinden van de juiste afbeeldingen een tijdrovende taak zijn. Zeker wanneer de hele database vol staat met afbeeldingen, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het kan helpen om elke afbeelding een heel nauwkeurige naam te geven, maar ook daar gaat een hoop tijd inzitten. Om het vinden van afbeeldingen gemakkelijker te maken, hebben wij een slimme tool ontwikkeld.

Wat kan je ermee?

De tool is gemaakt met Artificial Intelligence. Het herkent voorwerpen of mensen in afbeeldingen en voegt daar automatisch labels aan toe. Dit gebeurt met elke nieuwe afbeelding die geüpload wordt. Deze labels maken het mogelijk om een zoekfunctie aan de database te koppelen. Dit is wat de tool juist zo mooi maakt! We kunnen hiermee namelijk door een database van afbeeldingen zoeken alsof het een zoekmachine is. Ben je opzoek naar een afbeelding met een boom erop, dan hoef je alleen maar “boom” in de zoekbalk te typen en dan haalt de tool automatisch alle afbeeldingen met een boom erop naar boven. Zo kan je dus altijd de afbeelding vinden waar je naar opzoek bent. Mooi toch?

Ontwikkeling van Artificial Intelligence

Wat leuk is aan dit project, is dat het laat zien dat Artificial Intelligence niet alleen op grote speciale projecten van toepassing is, maar dat het vaak hele kleine en simpele taken kan overnemen of mensen hierin ondersteunen.

Wij zijn steeds meer bezig met Artificial Intelligence. Het mooie aan AI is dat het in theorie alle denkbare problemen kan oplossen, groot of klein. Wij vinden het daarom ook superleuk om mee te denken met onze opdrachtgevers, om zo veel mogelijk organisaties succesvol te maken met behulp van Artificial Intelligence oplossingen.

Meer weten over Artificial Intelligence?

Bekijk de mogelijkheden