01/12/2017

Langere meta descriptions
Weer een test van Google?

Langere meta descriptions

Update 05-12-2017: Google heeft inmiddels bevestigd dat de lengte definitief is aangepast. Waar voorheen 160 tekens gebruikt konden worden, zijn dit nu 230 tekens. 

Misschien is het je nog niet opgevallen (maar wij doen natuurlijk niks anders dan de hele dag Googelen ;-) ), Google is weer wijzigingen aan het doorvoeren aan de SERP's. Wanneer je momenteel googelt kan het zijn dat je langere meta descriptions ziet. Dit zijn dus langere omschrijvingen om meer info te tonen over jouw website/pagina. 

Langere meta descriptions als test?

Deze langere meta descriptions kunnen niet voor iedereen zichtbaar zijn. De laatste tijd is Google namelijk steeds vaker aan het testen met het overzicht van de zoekresultaten om dit verder te optimaliseren. Zo zijn er eerder dit jaar een aantal dagen volledig zwarte zoekresultaten te zien geweest.

Ook hebben veel bedrijven hun meta descriptions al ingevuld in een CMS. Hierbij zijn deze omschrijvingen gewoon te zien. De wijziging naar langere meta descriptions geldt dus alleen voor de pagina's waarbij geen description is ingevuld. 

Blijf op de hoogte

Ook wij zijn benieuwd wat dit te betekenen heeft en of het bij een test blijft of niet. We zullen dit dus goed in de gaten houden en wanneer er meer bekend is of de meta descriptions echt langer blijven horen jullie dit uiteraard!

 

Wil jij hier meer over weten?

Vraag het Lam├ęco