04/05/2017

HOE SCHRIJF IK EEN
GOEDE SEO TEKST?

Voor de meeste websites is het doel om conversies te behalen. Dit kunnen verkopen zijn maar ook contactaanvragen of downloads waarbij een e-mailadres moet worden achtergelaten. Om conversies te behalen heb je websitebezoekers nodig. En wanneer zij je website niet kennen, komen ze alleen op je website terecht wanneer je hoog scoort in Google. Een belangrijk onderdeel om hoog te scoren in Google is door een goede SEO tekst te schrijven. (Tip: Wil jij alles wat wij hier vertellen in een handig overzicht? Download dan onze whitepaper!)

EEN GOEDE SEO TEKST SCHRIJF JE ZO!

Wanneer je een SEO tekst gaat schrijven, dien je rekening te houden met een aantal aspecten. Hierbij is het belangrijk dat je de tekst niet voor Google schrijft maar voor een bezoeker die geïnteresseerd is in jouw onderwerp. Google leest de tekst namelijk ook als een bezoeker, is de tekst informatief en nuttig voor de lezer? Dan zal Google je belonen met een hogere positie!

1. ZOEKWOORDENONDERZOEK

Start met het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Dit houdt in dat je 1 zoekwoord gaat kiezen waar je de tekst over gaat schrijven. Hierbij moet je rekening houden met een woord dat aansluit bij jouw website/onderwerp en waar op gezocht wordt. Het is natuurlijk zonde om een goede tekst te schrijven zonder zoekvolume! Het is verstandig om 1 zoekwoord per tekst te gebruiken.

2. ZOEKWOORD = TITEL (H1)

Wanneer je een zoekwoord hebt gekozen, moet het ook voor Google duidelijk zijn waar de tekst over gaat. Je kunt het Google gemakkelijker maken door het zoekwoord te gebruiken als titel van de tekst. De titel wordt ook wel H1 genoemd (mits dit goed is ingesteld in je website).

3. CA. 300 WOORDEN

Schrijf een tekst met een lengte van ca. 300 woorden. Dit onderdeel wordt van 2 kanten bekeken. Google heeft namelijk een aantal woorden nodig om de tekst te “begrijpen”. Maar je wilt natuurlijk ook niet teveel woorden gebruiken omdat de lezer dan sneller afhaakt.

4. 2-3 TUSSENKOPPEN (H2)

Gebruik 2-3 tussenkoppen in je tekst en laat hierin het zoekwoord of een variant erop terugkomen. Ook dit is een onderdeel om Google te laten weten waar de tekst over gaat. Immers, als lezer vind je het ook fijn om een kop te lezen met de inhoud van de tekst.

5. ZOEKWOORD

Laat het zoekwoord 4-5 keer terugkomen in je tekst. Ook dit helpt Google de tekst te begrijpen.

HULP MET ONZE SEO WHITEPAPER

Een aantal jaren geleden kwam je snel bovenaan in Google door zo vaak mogelijk 1 zoekwoord toe te voegen in een tekst. Een goede SEO tekst schrijven is tegenwoordig wel wat lastiger dan dat. Om jou hierbij wat meer hulp te geven, hebben wij een whitepaper opgesteld met de belangrijkste SEO richtlijnen. Hiermee kun je zelf aan de slag!

Meer weten over SEO?

Vraag het Laméco