19/09/2017

Stap 1: Google for Non Profits
Gratis adverteren op Google

Google for Non Profits

Voor stichtingen en verenigingen is het vaak lastig om zichzelf online te promoten vanwege beperkte budgetten en het ontbreken van sponsoren. Google speelt daar op in met 'Google for Non Profits'. Met behulp van Non Profits kun je gratis gebruik maken van diensten van Google, zoals Google Apps, Google Ad Grants en het YouTube-programma voor non-profitorganisaties. Doordat deze producten gratis gebruikt kunnen worden, bespaar je als stichting of vereniging maandelijks veel abonnementskosten en krijg je daarnaast gratis een dagbudget voor AdWords van $329 wat neerkomt op bijna €10.000 per maand!

De blog "Gratis adverteren op Google" bestaat uit 2 delen. Volgende week zal stap 2 verschijnen waarin we uitleggen hoe je een Google Ad Grants account opzet.

Onderdelen van het non-profit programma

Google for Non Profits bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Google Apps: hiermee kan je gratis gebruik maken van bijvoorbeeld Gmail, Drive, Agenda en meer. Dit is voor een onbeperkt aantal gebruikers.
  • YouTube-programma: als non-profit organisatie krijg je toegang tot extra functionaliteiten en programma’s om je video’s meer op te laten vallen.
  • Google Ad Grants: hiermee kan je jouw stichting promoten en met deze variant op Google AdWords krijgt elke stichting zelfs gratis een dagbudget van $329. Wil je hier meer over weten? Houd dan onze website in de gaten, hier zullen we volgende week meer over vertellen!

Voorwaarden voor deelname Google for Non Profits

Om in aanmerking te komen voor het Google for Non Profits programma zijn er een aantal vereisten waar je als organisatie aan moet voldoen. Deze zijn uitgebreid te lezen via de website van Google. In een notendop:

  • De organisatie moet een gevalideerd account hebben bij TechSoup en geregistreerd zijn als erkende liefdadigheidsinstelling of non-profitorganisatie*.
  • De organisatie mag niet geregistreerd zijn als overheids- of onderwijsinstelling, ziekenhuis of zorginstelling.

* Het gaat hierbij om organisaties met een ANBI of SBBI status. Deze organisaties moeten vrijgesteld zijn van belastingen. Ook stichtingen of verenigingen die activiteiten uitvoeren van algemeen nut of kerken of andere religieuze organisaties komen in aanmerking.

Begin nu met gratis adverteren in Google

Wil jij ook gebruik maken van Google for Non Profits? Vraag dan eerst je TechSoup token aan. Hierna kun je je inschrijven voor Google for Non Profits. Wil jij ook gebruik maken van het gratis AdWords budget van €10.000 per maand lees volgende week hoe je je Ad Grants account kunt aanmaken of neem direct contact met ons op en we helpen je verder!

Meer weten over Google for Non Profits of wil jij een AdWords budget van €10.000?

Vraag het Laméco