30/03/2020

Google geeft door corona 722 miljoen euro weg
en als MKB kan je hiervan profiteren

Terwijl het coronavirus zich verder en verder over de wereld verspreid, beginnen de eerste bedrijven de gevolgen hiervan al te merken. In welke sector je je ook bevindt, je wordt op de een of andere manier door het virus beïnvloed. Veel bedrijven die normaal gesproken online via Google adverteren stoppen hier tijdelijk mee, of verlagen hun budgetten. Google kan hierdoor niet langer meer toekijken en trekt daarom ruim 800 miljoen dollar (722 miljoen euro) uit voor getroffen bedrijven en organisaties.

306 miljoen euro voor MKB's

Dat maakte Sundar Pichai, de CEO van Google afgelopen vrijdag 27 maart 2020 bekend via een blog. In zijn blog beschreef hij hoe de 722 miljoen euro verdeelt zal worden onder de World Health Organization (WHO), non-profits, academische instituten en onderzoekers, medische materialen en apparaten en tot slot MKB’s. Maar liefst 340 miljoen dollar (bijna 306 miljoen euro) is gereserveerd voor MKB’s in de vorm van Google Ads tegoeden. Er zijn wel een aantal belangrijke punten en voorwaarden waar een MKB aan moet voldoen om aanspraak te maken op de tegoeden. Deze zal ik hieronder kort even toelichten.

Laméco maakt online succesvol, óók in crisistijd! Meld je aan voor onze GRATIS webinar "Stappenplan Online kansen in crisistijd" van donderdag 2 april 2020.

Aanmelden voor de GRATIS webinar van Donderdag 2 April 2020

 

  • Het bedrijf moet bezitten over een Google Ads account welke sinds 1 januari 2019 of eerder actief is. Nu nog een account aanmaken zal dus geen zin hebben.
  • Ergens in de komende maanden zullen zij in het Google Ads account hier over een melding te zien krijgen. Het is nog niet bekend wanneer precies in de komende maanden.
  • Het tegoed is te gebruiken voor alle Google Ads soorten, waaronder Search, Display en YouTube. Alle campagne types zullen beschikbaar zijn.
  • Het tegoed is tot het einde van 2020 te besteden. Alles wat over blijft zal verdwijnen.
  • Het Ads account moet voldoen aan alle algemene voorwaarden van Google Ads.
  • Tot slot is het belangrijk om ervan bewust te zijn dat de 306 miljoen euro niet alleen voor Nederland is, maar voor heel de wereld. Verwacht dus geen gigantische tegoeden.

Verwacht jij na het lezen van bovenstaande voorwaarden dat jouw bedrijf aanspraak zal kunnen maken op het tegoed, maar weet je niet hoe je dat in deze tijd het beste kunt besteden? Of verwacht jij dat jouw bedrijf helaas juist niet aanspraak kan maken op het tegoed, maar ben je benieuwd naar de online kansen in deze crisistijd? Schroom niet om contact met ons op te nemen!