15/03/2018

Een terugblik op het
blockchain event

Het zit er weer op, het eerste blockchain event van Zuid-Nederland was een succes! We begonnen de avond met het verwelkomen van 120+ gasten, wat een top opkomst!

Allereerst willen we iedereen bedanken die erbij was. Het was een geslaagde avond, waarbij het (hopelijk) duidelijker is geworden wat blockchain is en hoe het ingezet kan worden. Uiteraard is het lastig om in één avond een compleet beeld te krijgen. We horen het daarom graag als je nog ideeën/vragen/opmerkingen hebt. Dit kunnen we altijd gebruiken om het volgende evenement nóg beter te maken.

Jana Petkanic

Jana Petkanic

De spits werd afgebeten door Jana Petkanic. Jana werkt als adviseur om blockchain principes uit te leggen aan bedrijven. Ook deze avond heeft ze de essentie van blockchain en enkele krachtige feiten verteld.

De essentie van het verhaal is dat blockchain snel groeit. Waar je dan tegenaan loopt is dat er geen wetten of regels rondom blockchain zijn. En dit zorgt ervoor dat blockchain qua groei wordt geremd. Zodra er wetten en regels worden opgesteld, is de verwachting dat blockchain zich snel ontwikkeld als een mature business.

Kiril Nikolov

Kiril Nikolov

Kiril heeft ons voornamelijk echte praktijkvoorbeelden laten zien. Gedurende zijn presentatie werd het ook steeds meer duidelijk hoeveel er mogelijk is met blockchain. Als een bekende startup founder en vanuit zijn rol bij Cofound.it kon hij veel voorbeelden laten zien. Hierbij richtte hij zich vooral op de niet zo doorsnee projecten die we allemaal al kennen. Enkele voorbeelden van de projecten:

  • Nexo
  • Ari.farm
  • CryptoKitties
  • A Power

Francois Sonnet

Francois, onze Skype spreker, is een expert op het gebied van vernieuwbare energie en heeft ons over zijn persoonlijke project, de SolarCoin, verteld. Dit is een systeem waarbij zonnepanelen in staat zijn mee te doen aan een blockchain die uiteindelijk geld voor je verdienen.

Dit verhaal laat perfect de essentie van blockchain zien: het gaat niet om het geld verdienen met de coins, maar om het neerleggen van de kracht bij de mensen. Je bent zelf de baas over je opgewonnen energie en kan dit ook verhandelen middels hun blockchain.

Chris van Maarseveen

Chris van Maarseveen

Als jongste spreker, was hij meteen wel de meest ervaren spreker! Chris vertelt ons over het Komodo platform, een exchange voor cryptocurrency. Hij vertelt met passie zijn doel om de vrijheid welke cryptocurrencies brengen te vertolken.

Hij laat ons zien wat zijn platform brengt en waarom het beter is dan de bestaande platformen die als exchange gezien worden. Het unieke aan het Komodo platform is dat het realtime trades inbrengt zonder private gegevens op te slaan van de gebruikers.

Een geslaagd event!

Wij hebben genoten van een leerzame avond, hopelijk jij ook! Wil jij na al deze informatie meer weten hoe je blockchain in jouw bedrijf kan implementeren? Neem dan contact op!

Wil je meer weten over blockchain?

Vraag het Lam├ęco