31/05/2017

De voordelen van een
ssl-certificaat

De laatste tijd hoor je steeds meer over beveiliging van je website en SSL. We merken dat dit voor veel mensen nog een onbekend begrip is en dat vaak niet duidelijk is waarom een SSL-certificaat zo belangrijk is. Wat het inhoudt en waarom het zo belangrijk is, lees je hieronder.

BEVEILIGDE GEGEVENS DOOR HET SSL-CERTIFICAAT

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een klein gegevensbestand dat een cryptografische key digitaal koppelt aan de gegevens van een bedrijf. Na de installatie wordt het hangslot in de adresbalk geactiveerd en verandert ‘http’ in ‘https’. Simpel gezegd betekent dit dat het dataverkeer op jouw website volledig beveiligd is. Een SSL-certificaat wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardgegevens, persoonlijke inloggegevens en andere gevoelige informatie. Wanneer dit soort gegevens onbeveiligd worden verzonden, kunnen deze worden onderschept en zelfs worden gestolen.

Cybercriminelen kunnen gemakkelijk bij deze data wanneer de website niet beveiligd is. Een goed beveiligde website is dus zeer belangrijk wanneer er gegevensoverdrachten plaatsvinden. Niet alleen de gegevens die bezoekers naar jouw website versturen worden beschermd. Het certificaat beveiligt namelijk twee kanten op. Ook de gegevens die jij via jouw website wilt tonen of versturen worden volledig beveiligd, zodat je zeker weet dat de bezoeker ook krijgt wat jij hebt aangeboden.

SEO-VOORDELEN MET EEN SSL-CERTIFICAAT

Het is erg belangrijk dat persoonlijke gegevens goed beveiligd zijn. Dat vinden zoekmachines ook. Zij geven zelfs een boost in de ranking van websites met een SSL-certificaat. Wanneer je een hoge positie in de zoekresultaten wilt behalen, is het dus van groot belang dat jouw website over een SSL-certificaat beschikt. Google geeft ook een waarschuwing aan mensen die proberen in te loggen op een ‘onbeveiligde website’. Deze waarschuwing schrikt mensen af, waardoor het bouncepercentage van jouw website sterk zal toenemen.

EEN SSL-CERTIFICAAT AANVRAGEN

Veiligheid en vertrouwen zorgen ervoor dat mensen bereid zijn om hun gegevens achter te laten of om een aankoop te doen. Een SSL-certificaat biedt deze veiligheid. Bij Laméco bieden wij verschillende certificaten aan. Wanneer je interesse hebt, kan je hier beneden een aanvraag doen. Wij zullen je adviseren welk soort certificaat het beste bij jouw website past. Neem voor extra informatie gerust contact met ons op.

Direct SSL Aanvragen?

Doe het hier