19/02/2020

De opkomst van Amazon in Nederland
en haar adverteer mogelijkheden

amazon-nederland

Wat door veel mensen al jarenlang werd verwacht, wordt dan toch echt realiteit. De e-commerce gigant Amazon zal in 2020 haar digitale deuren openen in Nederland. Als je op dit moment zoekt op amazon.nl kom je nog terecht op een Amazon-versie waar enkel (Kindle) e-books en e-readers te koop zijn. De exacte datum dat Amazon Nederland van start gaat is nog niet bekend, maar winkeleigenaren kunnen zich nu al registreren.

Concurrentiestrijd

Vanaf het moment dat Amazon begint, zal het per direct de grootste concurrent worden van de huidige marktleider in Nederland, Bol.com. Beiden platformen hebben zo hun voor- en nadelen. Voor adverteerders biedt de komst van Amazon vooral voordelen. Hieronder staan Amazon’s belangrijkste adverteermogelijkheden kort beschreven:

Sponsored Products
Deze manier van adverteren is de meest gebruikte manier van adverteren op Amazon. Het is vergelijkbaar met het adverteren op Marktplaats of Google middels zoekwoorden. De manier waarop is als volgt. Bedrijven kunnen hun producten naar boven laten komen wanneer er op bepaalde zoekwoorden wordt gezocht. Deze advertenties komen enkel in beeld bij deze, vooraf bepaalde zoekwoorden en zien er hetzelfde uit als niet-gesponsorde producten.

Sponsored Brands
Bij deze tweede manier van adverteren komt er wanneer er gezocht wordt naar een product, bovenaan de pagina een banner te staan met jouw logo en gerelateerde producten erop. Deze manier heeft als doel om mensen kennis te laten maken met jouw merk. Als er op het logo wordt geklikt komen mensen op jouw persoonlijke winkelpagina terecht.

Sponsored Display
De derde manier waarmee men op Amazon kan adverteren is middels Sponsored Display advertenties. Op zowel Amazon zelf als op externe websites worden automatisch gegenereerde advertenties aan potentiele kopers getoond. Deze advertenties werken op basis van CPC (kosten per klik), je betaalt dus enkel wanneer er iemand op klikt.

Winkelpagina
Amazon biedt de mogelijkheid om bedrijven zonder extra kosten en codeerkennis een eigen, gepersonaliseerde winkel-pagina te laten maken. Potentiële klanten kunnen zo in een oogopslag zien wat jij als bedrijf te bieden hebt.

Mogelijkheden voor groot en klein

Kortom, Amazon biedt mogelijkheden voor zowel kleine als grote bedrijven. Voor ieder budget zijn er passende adverteermogelijkheden. Jij bepaalt als bedrijf zelf of en voor hoeveel geld je wilt adverteren. In combinatie met het fulfilment systeem biedt Amazon een perfecte manier om in de e-commerce wereld te starten of te groeien.

Benieuwd hoe Laméco uw bedrijf kan helpen bij het adverteren op Amazon?

Vraag naar de mogelijkheden