25/04/2014

De 5 mooiste quotes op
dag één van the next web

Gisteren was de eerste dag van The Next Web Conference (TNW2014). Een van de belangrijkste congressen op het gebied van online (marketing). Uiteraard was ook Laméco aanwezig. Peter van den Broek en Daan Lammers volgen in 2 dagen meer dan 15 wereld spelers op het gebied van online.

Tijdens de conferentie komen veel mooie uitspraken voorbij, de 5 die ons het meeste bijbleven heb ik voor je op een rijtje gezet:

#1 DAVID SHING

“Nobody walked in this room with a TV, so your phone is your FIRST instead of your second screen”

Hoewel oude media de telefoon het tweede scherm blijven noemen is het tegendeel ruim bewezen. Het grootste deel van je media gebruik is via de telefoon. De tv zal de komende jaren een soort schemerlampje worden waar ook geluid uit komt.

#2 BRAIN SOLIS

“The next 10 years wil happen to us or because of us”

Door de snelle technologische ontwikkelingen zal het steeds makkelijker worden om een bedrijf te starten en een bestaande markt te veranderen. Denk aan initiatieven zoals Uber of Gobank. Het gaat niet enkel meer om waarde creatie maar eerder om het verbeteren en veranderen van de markt. Daarin zullen twee type bedrijven ontstaan, de bedrijven die het veranderen of de bedrijven die veranderd werden door de eerste groep.

#3 PEP ROSENFELD

“I don’t hate Apple, i hate the people who use its products”

Totaal niet relevant voor zijn verhaal, maar een mooie voor op een tegeltje.

#4 BRAIN SOLIS

“Digital Darwinism, the evolution of the consumer behavior when society & technology evolve faster than your ability to adapt”

Brain doet Onderzoek naar wat internet en het in verbinding staan met elkaar met mensen doet. Door de versnelling in technologie kunnen mensen steeds minder wennen aan een technologie. Daarom is de gebruiksvriendelijkheid van een techniek essentieel om deze te laten slagen. Wist je trouwens dat een gemiddelde bezoeker van je website verwacht binnen 6 seconden te kunnen vinden wat hij zoekt?

#5 ARAL BALKAN

“Privacy is not about having something to hide; it is about the right to control what you want to share and what you want to keep for yourself.”

Deze is van Aral Balkan. De man achter de Indiephone, een privacy beschermende telefoon en was een direct verwijt aan Google en Facebook.

Meer informatie?

Neem contact op