01/03/2016

Afgeschreven factuur door
Arvato financial services

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze klanten hoe het mogelijk is dat er door een onbekende partij geld van hun rekening is afgeschreven. In veel gevallen is dit dan gedaan onder de naam Arvato Financial Services afgekort “Arvato fin serv Ltd”.

Hierbij gaat het om de betalingspartner van Google Adwords. Op het moment dat u een Google Adwords account heeft en hierbij toestemming heeft gegeven dat er automatisch gefactureerd mag worden, gebeurt dit door Arvato Financial Services.
De bedragen die hierbij worden afgeschreven zijn: €50 , €200, €350 en €500.
Deze facturering gebeurt op ingestelde momenten en is vaak afhankelijk voor het door u gekozen dag budget. Google houdt met het facturatie proces rekening met uw te besteden dag budget, zodat uw campagne zo optimaal mogelijk door blijft draaien.

Het aanpassen van deze automatische facturatie kunt u zelf doen, door in te loggen op Google Adwords en vervolgens onder de kop facturering de desbetreffende gegevens te bewerken.

Budget terugvragen

Op het moment dat er wel geld is afgeschreven maar u  het desbetreffende account niet meer gebruikt, is het mogelijk om het budget terug te vragen aan Google.

Daarvoor moet u de volgende stappen doorlopen.

  1. Log in op uw AdWords-account op https://adwords.google.com.
  2. Annuleer het desbetreffende account.
  3. Klik op het tabblad Mijn account en selecteer Voorkeuren.
  4. Klik in het gedeelte Account annuleren op Dit account annuleren.
  5. Vul alle benodigde velden in en klik op Verzoek verzenden.
  6. Klik op het tabblad Facturering.
  7.  Klik op Betalen.
  8. Klik op Verzoeken om teruggave.
  9. Vul alle beschikbare velden in en klik op Verzoek verzenden.
  10. Als uw account is ingesteld op vooraf betalen via overboeking, wordt de beveiligde pagina betalen geopend. Vul uw bankrekeninggegevens in en klik op doorgaan.

Hierbij kan het tot zes weken duren voordat de teruggave is verwerkt. De praktijk leert ons dat deze periode vaak nog veel langer duurt.

Mocht het nu zo zijn dat u geen Google Adwords account heeft, is het mogelijk dat u gebruik maakt van overige diensten van Google. De dienst Google Apps for Business is sinds eind 2012 een betaalde dienst geworden.

Meer informatie?

Neem contact op