Borrenbergs Projectinrichting

Borrenbergs Projectinrichting

Borrenbergs Projectinrichting is gevestigd in Luyksgestel en gespecialiseerd in vloer- en raambekleding. Het bedrijf richt zich zowel op de zakelijke als de particuliere markt; van een groot bouwproject tot unieke eengezinswoning.

Marktleider Marktleider
Familiebedrijf sinds 1937 (toen maakte Laméco nog sigaren) Familiebedrijf sinds 1937 (toen maakte Laméco nog sigaren)
Samenwerking sinds 2020 Samenwerking sinds 2020

De vraag

Hoe kunnen we efficiënter inmeten bij opdrachtgevers en tegelijkertijd de faalkosten verlagen?

De aanpak

In 5 sprints is de basis gelegd voor het Borrenbergs Opname Service Systeem (BOSS). Hierin kunnen medewerkers snel de opname van een project registreren. Door koppelingen met leveranciers en het ERP-pakket wordt er een enorme efficiëntieslag geslagen.

Het resultaat

  • In korte tijd een schaalbare oplossing
  • Terugloop in faalkosten
  • Meer structuur in de organisatie
"Deze applicatie heeft de foutkans verminderd en de efficiëntie vergroot."
Thomas van Osch  / Operationeel Manager Borrenbergsgroep
Thomas van Osch

Van kladblok naar veelzijdige tool

In 2020 vonden ze bij Borrenbergs dat het niet meer van deze tijd was om tijdens een inmeting alle projectdetails op papier te noteren. Dus werden wij ingeschakeld om een tool te ontwikkelen die inmetingen efficiënter zou maken.

Borrenbergs heeft als familiebedrijf een flinke groei doorgemaakt en is tegenwoordig zelfs marktleider in vloer- en raambekleding. Door die groei was er ook behoefte aan meer structuur in bedrijfsprocessen; iets waar de tool ook voor moest zorgen.

Een andere vereiste was dat de tool breed toepasbaar moest zijn. Borrenbergs werkt namelijk voor bedrijven in diverse branches (kantoren, overheid, cultuur, farma, horeca, onderwijs, vastgoed, zorg), maar ook voor de buurvrouw om de hoek. Erg uiteenlopende projecten dus, die toch op dezelfde wijze moesten worden aangepakt.

Borrenbergs Opname Service Systeem BOSS Dashboard
Borrenbergs Opname Service Systeem BOSS Dashboard

Door goede fase 0, lagere investering

Als werkwijze is er gekozen voor de Scrum-methode zodat er snel resultaat zichtbaar is. Na fase 0 (inventarisatieperiode) kwamen we tot de conclusie dat veel zaken gewoon opgelost konden worden in het pakket waar al mee gewerkt werd (Gilde). Door dit systeem te koppelen aan de nieuwe tool, kon het beste van beide werelden worden gebruikt. Ook bracht het een snellere implementatie met zich mee en was er een lagere investering nodig.

Borrenbergs Opname Service Systeem BOSS dossier Klant profiel
Borrenbergs Opname Service Systeem BOSS dossier Klant profiel

Borrenbergs Opname Service Systeem (BOSS)

Samen met Borrenbergs ontwikkelden we een tool die opnames eenvoudiger maakt en digitaliseert. De projectgegevens die tijdens de opname in het BOSS worden opgeslagen (productdetails, deadlines, etc.), worden meteen doorgesluisd naar de juiste plek in het systeem. De tool start direct diverse activiteiten op, zoals bestellingen of wijzigingen in de planning. Ook wordt alle data gekoppeld aan een persoon, zodat niets zomaar ‘blijft liggen’.

Doordat BOSS ook in connectie staat met de leverancier, kunnen voorraden al gecheckt worden tijdens een opname. Zo kan er dus altijd een betrouwbare levertijd worden doorgegeven.

Borrenbergsprojectinrichting overview

Meer efficiëntie en structuur, lagere faalkosten

BOSS laat de inmetingen dus efficiënter verlopen en brengt structuur aan in de projecten. Een ander groot voordeel van de tool zijn de lagere faalkosten. Data hoeft maar één keer geregistreerd te worden en de gekoppelde software zet veel acties automatisch in gang. Ook is meteen duidelijk wie verantwoordelijk is. Er kan dus gewoon minder fout gaan.

Zowel op kantoor als tijdens een inmeting, is BOSS onmisbaar geworden. De tool doet precies waar binnen het bedrijf behoefte aan is en het geeft Borrenbergs de kans om door te groeien.

Borrenbergs Opname Service Systeem BOSS Dossier Producten
Borrenbergs Opname Service Systeem BOSS Dossier Producten

"Laméco heeft voor ons een app ontwikkeld waardoor wij de opnames van raamdecoratie/zonwering digitaal op locatie verwerken. Dit heeft de foutkans verminderd en de efficiëntie vergroot. Het doel is dat we deze app koppelen aan het systeem van onze leverancier en we de app verder ontwikkelen voor de opnames van vloerafwerkingen."


Thomas van Osch - Operationeel manager Borrenbergsgroep